Після настання нещасного випадку зі смертельним наслідком у ТОВ «Гранітний кар’єр» с. Могилівка Жмеринського району (11 березня 2013 року на стрічковий конвеєр потрапив працівник) було проведено позапланову перевірку виконання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки. Під час перевірки було заборонено експлуатацію стрічкового конвеєра №1, а відтак призупинено роботу дробзаводу. Роботу конвеєра буде відновлено після усунення виявлених порушень, яких на гранітному кар’єрі виявилось чимало.

Затискувачі автоматичного вимикача зварювального генератора не захищені надійними огорожами. Огородження ремінної передачі зварювального генератора не виключає доступу до рухомих частин. Кабель живлення екскаватора ЕКГ-5 на обводненій ділянці не прокладений на спеціальних підставках таким чином, щоб він був розташований над поверхнею води на висоті не менше ніж 0,3 м. На горизонті +206 м. кар’єрні автошляхи не очищені від снігу, не посипані піском, шлаком, дрібним щебенем.

Крім того, площадка обслуговування тельфера над живильником не закритий технологічний пройом. З правої сторони площадки обслуговування приймального бункера пошкоджено перильне огородження та настили. Знято захисне огородження відкритих рухомих частин приводної муфти конусної дробарки КСД — 1750. Знімальні частини огородження конвеєрів: №7; №10; №11; №12 не зблоковані приводом. Зняті захисні огородження відкритих рухомих частин приводних муфт конвеєрів №7;8;11, грохоту №2. Також зняті тильні частини огородження натяжних барабанів конвеєрів №10 та №12. Площадка обслуговування приводу грохоту №4не освітлюється. На електричному двигуні приводу дробарки КСД-1750 не позначено напрямок обертання вала. Робочі площадки дробзаводу не очищені від снігу. На робочих місцях не вивішені інструкції про порядок пуску, експлуатації та зупинки устаткування затверджені роботодавцем.

Керівника ТОВ «Гранітний кар’єр» притягнуто до адміністративної відповідальності.



Переглядів: 6569
Поширень: 0