Десять днів знадобилося працівникам Тульчинського райвідділу міліції, щоб знайти кривдників двох жінок та двох пенсіонерів, на яких на вулиці міста напали троє невідомих молодиків. У своїх жертв нападники відібрали сумки, гроші та цінні речі. Затриманими виявилися студенти одного з навчальних закладів міста Тульчин віком 17 та 18 років, жителі Могилів-Подільського району.

Усі хлопці виховувалися в порядних сім’ях і раніше ніколи не потрапляли в поле зору працівників міліції. Під час навчання їх повністю утримували батьки.

Зі слів затриманих, на злочин їх підштовхнула нестача грошей, що надсилали рідні. Батьківських грошей вистачало лише на речі першої необхідності та продукти харчування, а їм захотілося розваг. Перше, що спало на думку – відбирати цінні речі та гроші у перехожих. Собі за жертв молодики вирішили обрати тих, хто не зможе чинити опору – люди похилого віку та жінки. Коли на вулиці було темніло, нападники ззаду підбігали до самотніх перехожих у безлюдному місці, виривали з рук сумки, вивертали кишені та тікали. Так, жертвами зловмисників стали двоє пенсіонерів віком 58 та 70 років, а також дві 45-річні подруги, які близько одинадцятої години вечора поверталися додому.

Як розповів начальник Тульчинського райвідділу міліції Іван Прияцелюк, працівникам міліції довелося докласти чимало зусиль, щоб встановити та затримати осіб, причетних до даних правопорушень. Адже ніхто з потерпілих не міг описати нападників, їх облич ніхто не бачив. Все відбувалося за лічені секунди. Єдине, що повідомили жертви це те, що зловмисників було троє. Розраховувати на допомогу випадкових свідків міліціонерам також не довелося – їх не було. Розкрити злочин оперативникам допомогли відеозаписи з камер спостереження на магазинах та інших закладах, розташованих неподалік від місць пограбувань. Саме вони зафіксували трьох підозрілих молодиків, які виявилися причетними до правопорушень.

У скоєнні нападів на перехожих молодики зізналися та показали міліціонерам місце, куди повикидали сумки та пусті гаманці своїх жертв. Близько двох з половиною тисяч гривень, відібраних у беззахисних перехожих, нападники витратили у місцевому кафе.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України (Грабіж). Молодикам загрожує покарання від чотирьох до шести років позбавлення волі.



Переглядів: 2958
Поширень: 0