відкриття відреставрованого залізничного вокзалу у Жмеринці

В урочистому заході з нагоди відкриття вокзального комплексу станції Жмеринка взяли участь голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан, народний депутат України Микола Джига та начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин.

Микола Джига, Іван Мовчан та Олексій Кривопішин

«Відкриття оновленого Жмеринського вокзалу - знакова подія для Вінниччини. Ще більш знаковою вона є для жмеринчан, адже сьогодні ми даємо новий подих пам’ятці архітектури. Історія її відродження розпочалася 7 грудня 2010 року, коли за поданням тоді ще голови облдержадміністрації Миколи Джиги був направлений лист до начальника Укрзалізниці, а згодом, по приїзду Віце-прем’єр-міністра України, було прийняте рішення про відновлення і ремонт вокзалу», - зазначив у вітальному слові керівник області Іван Мовчан.

відкриття відреставрованого залізничного вокзалу у Жмеринці

Голова облдержадміністрації наголосив, що без відповідальності та виваженого підходу до цього питання начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина відновлення вокзального комплексу могло б і не відбутися. «Тільки через те, що Олексій Кривопішин зумів знайти алгоритм, який дав можливість відновити цю красу, ми маємо сьогодні таке чудове свято і подію, що увійде в історію Жмеринщини», - зауважив Іван Мовчан.

почесна грамота

Керівник Вінниччини висловив подяку ініціаторам та учасникам реалізації проекту з реставрації вокзалу та вручив Почесні грамоти облдержадміністрації працівникам Жмеринського будівельно-монтажного експлуатаційного управління № 3, які були задіяні у ремонтно-будівельних роботах.

нагородження будівельників

Нагороди кращим будівельникам вручив і начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин. За його словами, загальний кошторис ремонтних робіт склав 70 млн. гривень.

Жмеринський вокзал

Аби пам’ятка українського зодчества була приведена у первісний вигляд, усі роботи здійснювалися за кресленнями 1898 року, тож будівельники і реставратори Південно-Західної залізниці зберегли і відновили усе, що було створено архітекторами у 1904 році.

Жмеринський вокзал

Більше того, народний депутат України Микола Джига виступив із пропозицією створити в «імператорській» кімнаті вокзального комплексу музей як історії Жмеринщини, так і власне вокзалу, адже свого часу тут зупинялося чимало видатних особистостей.

Жмеринський вокзал

Жмеринський вокзал



Переглядів: 9439
Поширень: 0