Про це зазначив заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації – начальник управління загальної середньої, дошкільної освіти та виховної роботи Андрій Лисак на прес-конференції 27 березня 2013 року, яка відбулась в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Андрій Лисак  і Ольга Драгомирецька

Так, станом на 25 березня 2013 вже 14 позашкільних закладів презентували колегам власний досвід роботи з позашкілля.

«Основною метою даної естафети є можливість працівників позашкільних навчальних закладів обмінюватися досвідом роботи та за допомогою моніторингу інших навчальних установ удосконалювати свою роботу», - зауважив Андрій Лисак.

Як зазначив заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, станом на 01 січня 2013 року у освітній галузі Вінниччини позашкільну освіту надають 64 позашкільних навчальних заклади. З них 53 – центри, будинки дитячої і юнацької творчості, палаци дітей та юнацтва, будинки школярів та 11 – дитячо-юнацькі спортивні школи.

Мережа гуртків області динамічна і постійно розширюється. На сьогодні вона складає 4600. Так, у 2012 році додатково відкрито 292 гуртки.

За словами Андрія Лисака, в цілому позашкільною освітою області в 171 навчальному закладі охоплено 104708 тис. дітей (68,0%).

«У рейтинговій таблиці України Вінницька область посідає 5 місце. До неї входять позашкільні навчальні заклади, які підпорядковані Департаменту освіти і науки, управлінню культури і туризму, фізичної культури та спорту», - відзначив А. Лисак, звертаючись до присутніх.

Загалом, координаційними центрами в галузі позашкільної освіти Вінниччини є обласні позашкільні навчальні заклади. Так, це: станція юних натуралістів, центр технічної творчості учнівської молоді, центр туризму, спорту, краєзнавства та екскурсій та обласне управління Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

медалі, які були виграні учнями Вінницької обласної станції юних натуралістів в рамках Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів та змагань

Про здобутки області за останні 5 років розповіла присутня на прес-конференції директор Вінницької обласної станції юних натуралістів Ольга Драгомирецька. За її словами, в області проводиться якісна та детально скоординована робота, яка спрямована на зацікавлення дітей розвиватись не лише в рамках стандартної програми шкільного навчання. В ході прес-конференції вона представила присутнім медалі, які були виграні учнями Вінницької обласної станції юних натуралістів в рамках Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів та змагань.



Переглядів: 4594
Поширень: 0