Співробітники Ладижинського міського відділу викрили групу осіб, що незаконно втручались в телекомунікаційну мережу компаній стільникового зв’язку та порушували маршрутизацію міжнародного трафіку.

Нелегальне переправлення телефонного трафіку створили двоє мешканців Ладижина 41-го та 39-ти років. Вінничани з вищою освітою використовували спеціальне комп’ютерне обладнання, до складу якого входили програмно-апаратні комплекси, GSM-модеми, декілька ноутбуків, Wi-Fi Routerи та десятки стартових пакетів.

Шахраї оформляли контрактні підключення на підставних осіб. Після цього телефон із SIM-картою підключали до комп\'ютера і за допомогою спеціальної програми міжнародні дзвінки відображалися в комп\'ютерній системі як міські.

Як зазначив перший заступник начальника УМВС Вінницької області Сергій Вучкан, в результаті несанкціонованого втручання в роботу оператора мобільного зв’язку зловмисники привласнили різницю від пройденого трафіку. За попередніми підрахунками, збитки компанії складають понад 14 тисяч гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство), що карається штрафом до п\'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.



Переглядів: 4293
Поширень: 0