зустрічі з керівниками району та сільськими головамиОсобливо були відзначені досягнення району в галузях охорони здоров’я, освіти та співпраці бізнесу і громадськості у соціальній сфері. Так, голову Калинівської райдержадміністрації Василя Поліщука похвалили за те, що він зумів ефективно організувати роботу щодо залучення позабюджетних коштів на розвиток краю. Зокрема, на ремонти медичних та освітніх закладів, вуличне освітлення та водогони. Для цього на Калинівщині навчилися акумулювати кошти бізнесу та грантові ресурси.

Зокрема, голова обласної Ради Сергій Татусяк відзначив, що район є лідером щодо участі в різноманітних програмах та конкурсах проектів розвитку.

За підсумками обласного конкурсу проектів розвитку переможцями стали аж 7 територіальних громад Калинівського району. Завдяки своїй активності, вони отримали 230 тисяч гривень, тоді як, наприклад, сусідній Козятинський район взагалі подав один проект на конкурс, – повідомив С.Татусяк.

Він закликав посадовців району поширювати свій позитивний досвід по всій області, як, для прикладу, це було зроблено із напрацюваннями громади села Іванів. Там жителі та громадська організація за допомогою Фонду сприяння демократії Посольства США розробили стратегію розвитку свого населеного пункту на найближчу перспективу і працюють в її форматі.

– Коли ми в області почали роботу над Стратегією-2020, досвід Іванова був взятий нами за взірець. Ми показували в інших районах, як саме має відбуватися справжнє, ефективне стратегічне планування розвитку громади, – зауважив Сергій Татусяк.

Голова додав, що цьому також сприяла консолідована співпраця керівників району та їхній діалог із сільськими головами.



Переглядів: 3216
Поширень: 0