З 2000 року більшість сіл Вінниччини залишилися без зовнішнього освітлення. Саме тоді область опинилися у центрі природного лиха – обледеніння. Негода пошкодила більшість електроопор та електричну проводку. Тоді на ліквідацію стихії були спрямовані мільйони гривень. На жаль, на відновлення зовнішнього освітлення вулиць грошей не вистачило в жодному бюджеті: від сільського до обласного. А мешканці населених пунктів взяти на себе фінансовий тягар по відновленню електрики невзмозі.

З 2012 року Фондом Порошенка була започаткована програма «Світла вулиця» , яка спрямована на відновлення зовнішнього освітлення центральних вулиць сіл, які постраждали від негоди. За минулий рік енергоефективні ліхтарі засвітилися у селах Чечельницького, Гайсинського, Крижопільського районів. Села Лісниче та Флорино Бершадського району – вже освітлені 2013 році. Село Флорино стало двадцятим селом області, де запрацювала програма.

Сільський голова Флорино Сергій Рожкевич каже, що дякувати за реалізацію цієї програми мешканці мають депутату обласної ради Олексію Порошенко. Адже завдяки його допомозі сьогодні освітлені найбільш проблематичні відрізки магістральних вулиць села. Всього енергозберігаючі ліхтарі засвітилися більше ніж 5 кілометрах вулиць. Найбільше депутатській ініціативи радіють батьки школярів, адже малечі тепер не доводиться повертатися із навчання ввечері по темним вулицям .

Сам же депутат обласної ради Олексій Порошенко під час зустрічі із мешканцями Флорино зазначив: «Я надзвичайно радий, що сьогодні спільними зусиллями ми змогли відновити освітлення центральних вулиць. І це не розкіш, а най необхідні умови для цивілізованого життя. Розумію, що силами одного Фонду неможливо охопити всі села Вінниччини. Надалі, сподіваюсь, географія програми розшириться. Мені приємно, що вінничани сьогодні пропонують дольову участь у проекті «Світла вулиця».

Завдяки програмі на Вінниччині вже відновлено освітлення майже 100 кілометрів центральних сільських вулиць. Наступний населений пункт, де вже працює депутатська програма – село Поташня, Бершадський район.



Переглядів: 4109
Поширень: 0