Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України

08 квітня 2013 року в Стрижавській виправній колонії (№81) проведено церемонію укладення шлюбу. Цього разу захід відбувся під звуки маршу Мендельсона у кімнаті короткострокових побачень колонії.

Уперше на весільний рушник стали утриманець виправного закладу Микола та його наречена Любов. Без білої весільної сукні, золотих обручок, але щиро та збентежено пройшла офіційна шлюбна церемонія. Під звучання весільної композиції пролунали головні запитання дійства: «Чи згодні Ви, Миколо, взяти за дружину кохану Любов?» та «Чи згодні Ви, Любове, взяти шлюб з Миколою?». У відповідь начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Вінницького районного управління юстиції Емілія Бондарчук та всі присутні почули впевнене «так». Молодята пообіцяли завжди кохати та бути вірними один одному. Після офіційної частини молодят привітали їхні друзі та адміністрація виправної колонії.

«Керівництво управління та виправних колоній позитивно ставиться до проведення таких заходів як одруження. Для цього пенітенціарії вживають стовідсоткових заходів щодо забезпечення засуджених паспортами, що в подальшому дасть можливість кожному створити власну сім\'ю. Лише з початку 2013 року у зазначеному виправному закладі вже зареєстровано 6 шлюбів, - зазначає заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби України у Вінницькій області Юрій Тимошенко. - Створення сім\'ї є новим етапом для людини, яка перебуває в місцях позбавлення волі. Це допомагає замислитись над тим, що потрібно повертатись додому. Засуджені прагнуть скоріше опинитися поруч з рідними та близькими і саме тому вони стають на шлях виправлення».

молодята

Протягом наступних трьох діб молоде подружжя святкуватиме своє весілля у кімнаті довготривалих побачень виправного закладу.



Переглядів: 6494
Поширень: 0