Факт продажу алкоголю неповнолітнім та дії прокуратури кореспондентові УКРІНФОРМу прокоментував прокурор Бершадського району Вінницької області Федір Куцяк.

"Заява матері постраждалого хлопця зареєстрована у прокуратурі 2 квітня 2013 року. Прокуратура розпочала перевірку. Але до того, як до нас поступив цей сигнал, правоохоронні органи повідомили про складення протоколу на особу, яка відпустила алкогольні напої неповнолітнім. Тобто факт мав місце. Наразі прокуратура залучила до проведення перевірки податкову службу, бо заявниця просить також перевірити чи є у реалізаторів ліцензія на продаж алкоголю і чи перебувають люди, які там працюють, у трудових відносинах. Залучено також і відділ боротьби із економічної злочинністю нашого райвідділу міліції і ветеренарна медицина. Маємо перевірити всі продукти, які відпускаються в цьому кафе. І при УМВС також є відділ, який займається "фальсифікатом" - повідомили і їх. Якщо підтвердиться факт, що горілка була підроблена - будуть підстави для порушення кримінального провадження", - інформував прокурор Ф. Куцяк.

Водночас, він зауважив, що дитина могла отруїтись і від передозування алкоголю. Але згадане кафе так і працює у звичному режимі і вилучення партії горілки, яку вживали підлітки 28 березня 2013 року, не відбулося. Прокурор каже - міліція недопрацювала.

Довідка.

Мешканець села Війтівка, учень Бершадської ПТШ (Профкомбінат), 15-річний Іван С. разом із друзями відвідав кафе "Подорожник", що розташовано на місцевому автовокзалі. Компанії підлітків "залюбки" продали тут спиртне, яке вони розпили у кафе. Всі хлопці згодом відчули себе зле, а Іван С. після прибуття додому, втратив свідомість та опинився в реанімації. Лікарі Бершадської центральної райлікарні врятували хлопця, а його мати написала заяву до прокуратури району. Вона стверджує - зловмисники не лише продали спиртне дітям, а ще й торгують фальсифікатом.



Переглядів: 3811
Поширень: 0