Про це повідомляє прес-служба УДСНС у Вінницькій області.

8 квітня немирівським рятувальникам надійшло повідомлення про те, що вийшов з ладу один із насосів міської свердловини та припинено постачання води з водопровідної мережі до Немирівської районної лікарні у відділення гемодіалізу (штучне позаниркове очищення крові).

рятувальники надають допомогу пацієнтам відділення гемодіалізу районної лікарні

Така процедура необхідна людям, у яких не функціонують нирки, і є життєво важливою. Для кожного пацієнта, які приїздять сюди декілька разів на тиждень, пропустити один сеанс – значить померти.

Перенаправлення хворих в іншу лікарню було неможливе, оскільки на Вінниччині аналогічне відділення є лише в обласному центрі, і те вщент переповнене.

Щоб забезпечити безперебійну роботу штучної нирки, на допомогу прийшли співробітники оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Немирівського району.

Для підвозу необхідної кількості води було залучено пожежно-рятувальну техніку та особовий склад державної пожежно-рятувальної частини №13 м. Немирів.

рятувальники надають допомогу пацієнтам відділення гемодіалізу районної лікарні

Протягом однієї години дане відділення використовує близько 900 літрів води, тому протягом робочого часу відділення 8 та 9 квітня рятувальники забезпечували його стабільну роботу. Вода буде підвозитись до того часу, поки ремонтна бригада комбінату комунальних підприємств не відремонтує насос свердловини.

Загалом, станом на 12:00 10 квітня рятувальники підвезли 13 тонн води.



Переглядів: 3327
Поширень: 0