Вночі під час несення служби на стаціонарному посту поблизу м. Калинівка на автодорозі Житомир-Могилів-Подільський працівники ДАІ намагалися зупинити підозрілий автомобіль «ВАЗ-21074», який суттєво перевищив швидкість та викликав підозри щодо спроможності водія ним керувати. «Візир» зафіксував швидкість у 125 км.

Втім, кермувальник автівки проігнорував вимогу про зупинку та на великій швидкості продовжив рух. Міліціонери почали переслідувати порушника, неодноразово намагалися зупинити автомобіль. Втім, «ВАЗ» на величезній швидкості тікав, створюючи аварійні ситуації на трасі державного значення іншим учасникам руху.

Булу викликані на допомогу інші екіпажі ДАІ, які несли службу неподалік. В районі смт. Турбів втікач не справився з керуванням та з’їхав з дороги.

Щоб зупинити автівку з п’яним водієм даішнику довелося стріляти

Працівник ДАІ Дмитро Сивак рушив до машини, аби витягти водія, однак той різко натис на газ та на швидкості почав рух, намагаючись наїхати на міліціонера.

Мені довелося стріляти по колесах автомобіля, - каже сержант міліції, - бо водій своїми діями загрожував моєму життю, а також іншим учасникам руху. Пролунали сім пострілів, шість з яких влучили по колесам авта. Навіть з пробитими шинами водій все ще не припиняв рух, через два кілометра рух йому заблокували автівки працівників ДАІ.

В салоні легковика знаходилися троє пасажирів. Усі троє за зовнішніми ознаками були у стані алкогольного сп’яніння. Водія та пасажирів освідували на предмет встановлення факту вживання алкоголю. Наразі прокуратурою Липовецького району здійснюється перевірка та буде дано правову оцінку діям водія.



Переглядів: 5182
Поширень: 0