Обурена місцева єврейська громада звернулася по допомогу в міліцію. Правоохоронці зафіксували повалені та потрощені пам’ятники та зайнялися пошуками вандалів.

У Шаргородському районі троє хлопців розтрощили єврейське кладовище

Вже за декілька годин після надходження повідомлення міліціонери встановили винуватців погрому на кладовищі. Під підозру потрапили троє місцевих хлопців, найстаршому з яких 18 років, двоє інших – 14-річні восьмикласники . Хлопці зізналися, що проходячи через кладовище, вирішили випробувати на міцність могильні плити.

Пошкодили одну та, увійшовши в азарт, почали трощити інші могили. Збивали ногами могильні плити, рахуючи розбиті трофеї. У такий спосіб розважалися декілька днів. Аж поки наслідки глуму над пам’яттю померлих людей, не побачили жителі села.

У Шаргородському районі троє хлопців розтрощили єврейське кладовище

Недитячі розваги сучасних тинейджерів отримали кримінальну кваліфікацію. Слідчим відділом міліції розпочато кримінальне провадження за ст. 297 КК України (наруга над могилою).

Найстарший з трійці, виходець з багатодітної родини, не може пояснити своїх дій та жалкує за скоєне, обіцяючи власноручно полагодити потрощені могили. За такий злочин передбачено покарання від штрафу до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до позбавлення волі строком на 3 роки.



Переглядів: 8804
Поширень: 0