Учневі третього «Г» класу Калинівської ЗОШ-гімназії №2 Вінницької області Ярославу Іргі на урочистій лінійці керівництво управління ДАІ Вінниччини винесло подяку та вручило винагороду за допомогу у розкритті ДТП. Від вдячних правоохоронців хлопчик отримав сенсорний телефон «Samsung Galaxy Ace», а від учнів його школи гарячі оплески підтримки.

26 квітня на автодорозі Житомир – Могилів-Подільський, неподалік села Дорожне Калинівського району невідомий водій невстановленого автомобіля скоїв наїзд на велосипедиста і з місця пригоди утік.

Тієї миті Ярослав з татком був на подвір’ї свого помешкання та почув хлопок. Хлопчик подумав, що в когось на ходу лопнуло колесо.

- Я одразу вибіг із подвір’я, - розповів Ярослав, - і добре побачив автомобіль фургон: на білого кольору кабіні була намальована полуничка, а на кузові написано «Ласунка». Він поїхав не зупиняючись, на тій же швидкості. Одразу на дорозі побачив чоловіка, який лежав на землі та велосипед. Татко викликав швидку допомогу. Невдовзі приїхали працівники ДАІ, вони патрулювали дорогою, їм я розповів усе, що бачив.

- Надзвичайно уважна і вихована дитина, з високою громадянською свідомістю, - підкреслив командир роти ДПС управління ДАІ підполковник міліції Віктор Маліновський. – Ми спочатку завагалися чи варто довіряти дитячим показам, адже інший свідок, 40-річний чоловік, нам вказав на чорного кольору легковий автомобіль. Але 9-річний хлопчик був переконливим у своїх словах і запевняв, що легковий автомобіль обганяв мікроавтобус, який скоїв наїзд. І дійсно, через деякий час автомобіль з символікою фірми морозива «Ласунка» ми знайшли на Старому місті обласного центру, де знаходиться її офіс. У нього було побите переднє скло, пошкоджена кабіна та плями крові. Невдовзі розшукали і водія. Ним виявився 34-річний вінничанин, працівник цієї фірми. Факт наїзду на велосипедиста не заперечував. Сказав, що на мить заснув за кермом, адже три дні підряд починав роботу із шести ранку. А з місця ДТП поїхав, бо злякався.

Травмованого велосипедиста було доправлено до Калинівської центральної районної лікарні. Як з’ясувалося 65-річний чоловік їхав на велосипеді з Києва до Вінниці, де на нього чекали, щоб далі їхати до Львова.

 учням третіх класів був проведений відкритий урок з безпеки дорожнього руху

Після закінчення урочистої лінійки в школі, учням третіх класів був проведений відкритий урок з безпеки дорожнього руху. Діти мали змогу ознайомитися зі спеціальною технікою Державтоінспекції і відчути себе в ролі правоохоронців. Цього дня після уроків Ярослава додому з почестями супроводжували працівники ДАІ та журналісти. Він показав місце, де сталося ДТП і в усіх подробицях ще раз розповів як усе сталося.

Ярослав

Ярослав швидко розібрався з роботою мобільного телефону і перший дзвінок зробив мамі: «У мене все гаразд, я повернувся зі школи. Мені сьогодні подарували сенсорний телефон», - зі стриманою радістю гомонів хлопчик.



Переглядів: 8365
Поширень: 0