6 травня о 16:35 на пункт зв’язку оперативно диспетчерської служби УДСНС у Вінницькій області від чергової міської клінічної лікарні №2 обласного ценотру надійшло повідомлення про випадок порятунку людини на пляжі р. Південний Буг по вул. Гонти. За отриманою інформацією, один з відпочивальників, 1983 року народження під час купання у річці зник під водою. Молоду людину витягли з води його друзі та передали працівникам швидкої допомоги

В цей ж день о 18:23 рятувальникам Іллінецького району з пункту швидкої допомоги надійшла інформація про те, що до райлікарні доставлено 41-річного жителя с. Лиса Гора, який був врятований на водоймі очевидцями. На даний час потерпілий знаходиться в реанімаційному відділені без свідомості. За попередніми даними чоловік наковтався води під час купання. Наразі стан обох потерпілих важкий.

Інші ж два випадки весняних купань завершились трагічно. Так, у с.Новоживотів Оратiвського району на сільському ставку втопився 19-річний хлопець. Тіло юнака з води вилучили місцеві жителі. А у с. Шабельня Іллінецького району без ознак насильницької смерті у ставку було виявлено мертвим 24-річного чоловіка.

По усіх випадках загибелі людей обставини з’ясовуються.

Загалом з початку року на водних об’єктах Вінниччини загинуло 9 осіб.

Рятувальники у свою чергу звертаються до громадян бути вкрай обачними під час відпочинку біля водойм, адже спокуса освіжитись у травневій прохолодній воді закінчується не завжди як хотілося б.



Переглядів: 2897
Поширень: 0