На виконання соціальних Президента України щодо створення умов для сімейного виховання та з метою підвищення рівня компетентності кандидатів в опікуни та прийомні батьки, якості їх підбору Вінницьким обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено навчання за українською версією Програми «ПРАЙД».

тренінг

Навчальний курс складається з 10 тематичних модулів загальною кількістю 84 години, з яких 60 годин – це аудиторні заняття, а 24 години самостійна робота. Загальна тривалість навчання за програмою – 8 днів.

Учасники тренінгу мали можливість більш грунтовно усвідомити зміст своєї діяльності та впроваджувати нові підходи до виховання дітей, почали активніше враховувати потреби дітей. Найбільш корисними виявилися такі напрями підтримки діяльності кандидатів, як огляд нормативних документів, методи виховання, відеоматеріали з ілюстраціями практичного досвіду роботи батьків-вихователів. З особливою увагою обговорювались та відпрацьовувались питання подолання негативних наслідків втрат, страждань, кризових станів, підвищення рівня розвитку, формування прив’язаності, попередження насилля, формування психолого-педагогічних навиків у батьків для роботи з важкими дітьми постраждалими від насилля.

тренінг

Учасники навчання зазначили, що заняття пройшли цікаво та насичено. Використання тренігової форми проведення навчань допомогло кандидатам краще усвідомити свою роль в процесі виховання та соціального захисту дітей, які залишились без батьківського піклування, що вимагає використання інших методів виховання порівняно з тими, які були б актуальні і дієві для виховання рідних дітей.

тренінг

Навчання пройшли 15 учасників.

Вінницьким обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у 2013 році проведено 2 навчання-тренінги із підготовки кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники та усиновлювачі за українською версією програми «ПРАЙД», за результатами яких довідки та рекомендації отримали 5 сімей та 4 окремі особи - кандидати у прийомні батьки, 12 осіб - опікунів.

У Вінницькій області функціонує 137 прийомних сімей та 33 дитячих будинки сімейного типу у яких проживає 441 дітей

З інформацією щодо порядку створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу можна ознайомитись на сайті Вінницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді .



Переглядів: 4109
Поширень: 0