На Вінниччині працівники міліції виявляють правопорушення у земельній сфері за допомогою новітнього програмного забезпечення, розробленого Вінницьким національним технічним університетом.

Про це повідомив на прес-конференції начальник Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС Іван Наумов. Програма, тестовий режим роботи якої презентував працівникам мас-медіа доцент кафедри комп’ютерного та еколого-економічного моніторингу та інженерної графіки ВНТУ Євген Крижановський, вже місяць знаходиться на озброєнні у правоохоронців.

прес-конференція

З огляду на те, що Вінниччина - аграрна область, особлива увага міліції зосереджена на виявленні фактів зловживань в земельній сфері та надрокористувань. Зокрема, в цьому році було виявлено 8 фактів незаконного захоплення земель.

прес-конференція

- Ще у 2009 році на замовлення облдержадміністрації була створена електронна геоінформаційна система моніторингу та обліку природних ресурсів та корисних копалин області. Ми вийшли з пропозицією перевести її в картографічну площину, це значно спростило б роботу міліції з виявлення правопорушень у цій сфері, - розповідає начальник УДСБЕЗ УМВС України у Вінницькій області Іван Наумов.За допомогою ми звернулися до науковців кафедри комп’ютерного та еколого-економічного моніторингу Вінницького національного технічного університету. Наша ідея була підтримана та успішно реалізована.

новітнє програмне забезпечення

Відтепер, за допомогою електронної географічної карти, GPS-координат та даних земельного кадастру набагато простіше виявити правопорушення, пов’язані з використанням земельних ділянок. Приміром, програма відразу виявить ділянку сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території родовища. В такому разі у міліціонерів з’являються підстави для перевірки правомірності її надання.

За словами Івана Наумова, впровадження наукової розробки в діяльність міліції Вінниччини було підтримано Міністерством внутрішніх справ України та незабаром її використовуватимуть в інших областях.



Переглядів: 4749
Поширень: 0