Наприкінці травня начальник УДСНС у Вінницькій області полковник служби цивільного захисту Руслан Шевчук взяв участь в урочистостях з нагоди відкриття пам`ятника старовинному ручному пожежному насосу в смт Чечельник. Очільник рятувальників області разом із головою райдержадміністрації Миколою Качинським під акомпанемент духового оркестру перерізали стрічку та відкрили перший такого роду пам’ятник на території області.

На Вінниччині встановили пам`ятник пожежному насосу

Історія цього пожежного пристрою досить насичена. Останній його власник, місцевий житель Володимир Рогач, дізнавшись про первинне призначення знахідки, відразу звернувся до місцевих рятувальників з пропозицією передати насос їм в якості подарунка. Ідею, яка з’явилась у чечельницьких пожежників, підтримав начальник УДСНС Руслан Шевчук. За його активної участі були вжиті всі необхідні заходи, аби ідея матеріалізувалася.

На Вінниччині встановили пам`ятник пожежному насосу

Також не залишився поза увагою рятувальників і колишній власник насоса. З рук керівника ДСНС Вінниччини Володимир Рогач отримав відомчу відзнаку «Знак пошани».



Переглядів: 2999
Поширень: 0