Депутат обласної ради Олексій Порошенко пропонує розширити мережу комунальних аптек та аптечних пунктів у сільських населених пунктах. На його думку, це можливо зробити за рахунок збільшення статутного фонду підприємства, засновником якого є Вінницька обласна рада. Адже минулий 2012 рік фармацевтичне підприємство, у яке входить дві аптеки в обласному центрі та одна в місті Бершаді, закінчило із прибутком 90 тисяч гривень. І навіть обласними депутатами у 2012 році прийнято рішення про збільшення статуту підприємства на 500 тисяч, але, на жаль, воно не виконується.

- Сьогодні є нагальна потреба для розширення такої мережі, – зазначив Олексій Порошенко під час виступу на сесії Бершадської районної ради. – Адже людям на селах доводиться долати відстань у десятки кілометрів, аби купити найнеобхідніші ліки. Так, приміром, в селі Лісниче люди розповідають, що винаймають за 100 гривень авто, аби дістатися аптеки у Бершаді. Тому пропоную на базі Бершадського району реалізувати пілотний проект по створенню у віддалених селах комунальних аптечних пунктів і прошу депутатів райради підтримати цю ініціативу, звернувшись до колег в обласній раді. Ваше звернення стане додатковим стимулом для акцентування уваги на цій проблемі та скорішого виділення коштів.

Ідею про розширення мережі аптечних пунктів у віддалених населених пунктах цілком підтримує і директор комунального підприємства Віктор Щербатий:

Створення таких аптек є актуальним для Вінниччини. Адже приватні комерційні структури неохоче розширюють свій бізнес у селах, бо не мають тих прибутків, на які розраховують. Ми ж готові працювати для села. Лише за останній рік маємо звернення із Барського, Жмеринського, Вінницького районів. Але через нестачу обігових коштів – справа не рухається. Тому дуже сподіваюсь, що депутати винайдуть гроші і виконають своє рішення.

Якщо обласні депутати все ж дослухаються до думки своїх колег із районів, то до кінця 2013 року у віддалених селах вже зможуть з’явитися комунальні аптечні пункти.



Переглядів: 4102
Поширень: 0