Про це повідомляє прес-служба УДАІ у Вінницькій області.

21 червня в с. Сальник Калинівського району водій автомобіля «ВАЗ-21093», не впоравшись з керуванням, з’їхав на узбіччя та перекинувся. Внаслідок ДТП водій легковика від отриманих травм на місці пригоди загинув.

В салоні авто перебувала 18-річна жителька Вінницького району з новонародженою донькою. Дитину госпіталізували в реанімаційне відділення Калинівської лікарні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження відповідно до ч.2 ст.286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Триває розслідування.

Як повідомили друзі загиблого, він усю ніч провів за кермом автомобіля, працюючи таксистом. Його просили відпочити, проте водій це прохання проігнорував. Сон за кермом коштував йому життя.

Державтоінспекція Вінниччини знову звертається до водіїв із проханням не вирушати у дорогу в томленому стані. Адже, дорожньо-транспортні пригоди з вини водіїв, які заснули за кермом, як правило, характеризуються великою кількістю постраждалих людей. Навіть некерований легковий автомобіль, що їде зі швидкістю до вісімдесяти кілометрів на годину, може накоїти чимало лиха, не кажучи вже про пасажирські автобуси і фури.

Не забувайте! Правила дорожнього руху забороняють водієві керувати транспортним засобом у стані стомлення (п.2.9б ПДР України)



Переглядів: 4869
Поширень: 0