Ініціатор проведення заходу – Вінницька прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері. У роботі міжвідомчої наради взяли учать керівний склад дислокованих у регіоні військових частин Збройних Сил України, підрозділів Міністерства внутрішніх справ, Державної прикордонної служби, керівництво регіонального відділення Фонду державного майна України та Головного управління Державного комітету України із земельних ресурсів Вінницької області.

нарада

За словами Вінницького прокурора з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері старшого радника юстиції Михайла Козачука, актуальність проведення заходу обумовлена наявністю низки проблемних питань, що існують у сфері збереження земель Міністерства оборони та військових містечок. Проведені перевірки засвідчують, що робота у цьому напрямку потребує активізації, постійної взаємодії між квартирно-експлуатаційними органами, командуванням військових частин, керівниками правоохоронних та контролюючих органів.

нарада

Говорячи про існуючі проблеми прокурор зазначає, що сьогодні існує значна розбіжність в обліку земельних ділянок Міноборони України за даними Головного управління Держкомземресурсів у Вінницькій області, в порівнянні з даними КЕВ м. Вінниці, що складає понад 3000 га. Крім того на обліку Вінницького КЕВ перебуває 29 земельних ділянок, які у порушення вимог Земельного кодексу України використовуються без оформлених правовстановлюючих документів. Нагальними є питання приведення у відповідність із законодавством облікових даних військових будівель, споруд та площ земельних ділянок, як тих, що використовуються, так і тих – що надані в оренду. Виявленно чимало правопорушень незаконного відчуження будівель та споруд Збройних Сил України, державних підприємств Міноборони. І таких фактів чимало.

нарада

Проведення міжвідомчої наради дало змогу насамперед обговорити проблемні питанння збереження земель оборонного відомства та військових містечок, – говорить страший радник юстиції Михайло Козачук.Ми почули один одного та розробили спільні заходи, що спрямовані на збереження військових містечок та земель Міністерства оборони. Адже є питання, які не можуть бути врегульовані самостійно, скажімо командиром частини, без допомоги квартирно-експлуатаційного відділу чи контролюючих правоохоронних органів. Гадаю, що лише у чіткій взаємодіїї ми вирішим усі існуючі у цій сфері проблемні моменти.

Варто зазначити, що за результатами міжвідомчої наради була прийнята постанова, яка зобов\'язала її учасників вжити додаткових скоординованих заходів на усунення виявлених порушень вимог законодавства щодо збереження військового майна та земельного законодавства.



Переглядів: 4590
Поширень: 0