На поле яскравих парасольок перетворився міський стадіон Козятина у 139-й день свого народження. Злива кілька разів намагалася розігнати козятинчан зі свята. На що ведучий дійства Володимир Фідик навіть пожартував, що це не злива, а спецефекти з Києва.

Цьогорічне святкування Дня міста проходило під патронатом народного депутата України Миколи Катеринчука. Саме він запросив у Козятин своїх друзів: народного артиста Білорусі і керівника гурту «Сябри» Анатолія Ярмоленка та заслужену артистку України Тіну Кароль.

Народний депутат України Микола  Катеринчук запросив Анатолія  Ярмоленка та Тіну Кароль на День міста Козятина

Інтригою святкового вечора стало вручення звання «Почесного громадянина Козятина» Анатолію Ярмоленку, який 65 років тому народився у Козятині.

- У мене багато високих нагород, але бути почесним громадянином міста, де ти народився - це висока честь для кожної людини, - сказав зі сцени Анатолій Іванович. - Мій приїзд це можливість показати молодому поколінню – не бійтесь мріяти. Якщо людина трудиться і має мету, то можна добитися результату, не зважаючи, де ти народився. У Козятині особливі, працелюбні люди. Коли я приїздив сюди вже співаючи у Гомельській філармонії, мене питали, ну добре, ти співаєш, а де ти працюєш? Ця нагорода - і на честь моєї мами, яка була справжньою патріоткою Козятина. І я вдячний народному депутату Миколі Катеринчуку, який запросив мене та так тепло відгукується про рідний мені Козятин. Я навіть подумав, що він теж родом звідси!

Анатолій Іванович подарував два ноутбуки для своєї рідної школи №3, яку він закінчив у 1966 році. А потім разом з колективом дарував козятинчанам свої хіти. Їх, незважаючи на зливу, стадіон, вкритий різнокольоровими парасольками, співав разом зі своїм земляком.

Народний депутат України Микола  Катеринчук запросив Анатолія  Ярмоленка та Тіну Кароль на День міста Козятина

Свято це не тільки відпочинок, а можливість прозвітувати перед виборцями. Тому керівник програми «Народний адвокат» Руслан Чорнолуцький зі сцени повідомив козятинчан про перебіг нової програми команди Миколи Катеринчука «Європейська ініціатива».

- Ми пишаємось, що за ці роки стали справжніми земляками, - сказав Руслан Васильович. - Минулого місяця разом з мешканцями Козятинського району почали довгостроковий проект «Європейська ініціатива» по ремонту доріг. І вже до кінця літа у пілотних селах трьох районів округу можна буде їздити нормальними дорогами.

В цей момент дощ перестав падати і ведучий Володимир Фідик знову пожартував, що це Тіна Кароль розігнала хмари. Ім‘я співачки викликало сплеск овацій на стадіоні. Вона вийшла на сцену у чорному мережевому комбінезоні і впродовж години дарувала свої пісні козятинчанам.

Тіна Кароль

- День міста - це день майбутнього і сучасного, - говорить лідер Європейської партії України Микола Катеринчук. - Це свято, яке об’єднує всіх і це хвилина, коли ми думаємо, що зробити для міста. Цього року для вас, любі козятинці, ми будемо ремонтувати дороги зі своїми колегами з Євросоюзу. Хочеться запросити до співпрацю районну владу, бо разом ми відремонтуємо більше доріг і це піде на користь людям. І тут не до політики, коли йдеться про життєві речі. Бо проблеми людей треба вирішувати за державний кошт, а не за гроші меценатів чи Євросоюзу.

Микола Катеринчук

Народний депутат поділився планами про подальше облаштування сільських ФАПів медичним обладнанням спільно з німецьким клініками. Говорив, про осучаснення учбового процесу у сільських школах. Саме за ініціативи Миколи Катеринчука у селі Комсомольське з‘явилась єдина в Козятинському районі електронна дошка в школі.

Народний депутат України Микола  Катеринчук запросив Анатолія  Ярмоленка та Тіну Кароль на День міста Козятина

Закінчилось свято ще одним подарунком від Миколи Катеринчука – дискотекою під відкритими небом та салютом, якого Козятин не бачив ще ніколи.



Переглядів: 9820
Поширень: 0