Голова облдержадміністрації Іван Мовчан провів у Калинівському районі нараду «Про хід виконання доручення голови облдержадміністрації щодо соціально-економічного розвитку Калинівського району». У ній взяли участь голови районних державних адміністрацій усієї області.

нарада

Нарада відбувалася у незвичному форматі, оскільки перед пленарним засіданням її учасники відвідали кілька різних об’єктів у районному центрі та селах району (з метою вивчання досвіду).

У Калинівці учасники наради відвідали центральну районну лікарню і центр первинної медико-санітарної допомоги, оглянули будівельний майданчик ТОВ «Термінус». У селі Котюжинці господарі показали гостям дитячий садок і ФАП. Крім того, учасники наради відвідали дитячий садок у селі Комунарівка і навчальний комплекс»школа – дитсадок» у селі Писарівка. Завершився об’їзд у селі Нападівка – оглядом тваринницького комплексу господарства «Нападівське» і пленарним засіданням, під час якого було підбито підсумки наради.

нарада

«Я неодноразово акцентував увагу на тому, що досвід Калинівського району заслуговує на вивчення і поширення. Тут для розв’язання соціальних проблем використовуються кошти з бюджетів усіх рівнів і позабюджетні надходження. Тільки за кошти обласного бюджету все, що ви побачили, не можна було б зробити, – підкреслив голова ОДА у розмові з журналістами. – Тут створено ремонтні бригади, які працюють за прямими договорами. Таким чином створюються додаткові робочі місця, більш раціонально використовуються кошти. А якщо привезти підрядника з Вінниці, то доведеться закладати в кошторис кошти на перевезення людей, на відрядження – замість того, щоб вкладати їх у конкретну справу. Адже можна якісно зробити роботу за одну суму, а можна зробити те саме за суму, у десять разів більшу».

Голова райдержадміністрації Василь Поліщук повідомив, що на одну бюджетну гривню тут використовується сім гривень позабюджетних коштів (або робіт на таку ж суму).

«Це справді господарський підхід, – поставив діяльність калинівського керівника у приклад іншим Іван Мовчан. Але в кожному районі можуть бути свої підходи – немає одного для всіх шаблону. І все ж хочу донести до всіх позицію обласної влади: у першу чергу ми допомагатимемо тим, хто серйозно працює і виявляє таку активність, як у Калинівському районі. А вже потім надаватимемо допомогу іншим районам, які не мають таких показників. Це логічно, адже в іншому разі, розпорошуючи зусилля, ми не матимемо серйозних результатів. Тільки цинічні політики можуть обіцяти, що вони виконають усе за один рік. Так не буває. Ми повинні вирішувати проблеми послідовно».

Спільно з учасниками наради керівник області оглянув будівельний майданчик ТОВ «Термінус», яке займається виробництвом міжкімнатних дверей, та ознайомився з ходом робіт по його розширенню в місті Калинівка.

керівник області оглянув будівельний майданчик ТОВ «Термінус»

«Будь-яке виробництво, на якому буде формуватися додана вартість та створюватимуться робочі місця – це величезний плюс для розвитку території. Тому що завтра сировина перероблятиметься в продукцію, і додана вартість вже буде працювати на соціальну інфраструктуру території, - зазначив голова облдержадміністрації Іван Мовчан, звертаючись до учасників наради. – І наше з вами основне завдання – створити комунікації, які б дали можливість інвесторам, що працюють на території області, мати комфортні умови і бажання працювати».

будівельний майданчик ТОВ «Термінус»

Як повідомив директор ТОВ «Термінус», завершення будівельних робіт на об’єкті планується у грудні поточного року, тоді ж розпочнеться завіз обладнання. А вже в березні 2014 року впроваджуватиметься виробництво продукції потужністю 10 тисяч дверей. Передбачається, що з розширенням виробництва на підприємстві буде створено близько 300 робочих місць.

будівельний майданчик ТОВ «Термінус»



Переглядів: 5715
Поширень: 0