Віктор Рибачук

Дачу Віктора Івановича, в селі Кліщів, Тиврівського району, вперше обікрали у 2010 році. Господар міліцію викликав без жодної надії на повернення вкрадених цінностей ( біля 5000 гр.). Однак, через день заявнику зателефонували з відділу міліції і повідомили, що все дачне майно знайдено. За тиждень вилучене у крадіїв слідчі повернули власнику. Зловмисники, які обікрали будинок Віктора Рибачука та ще кілька сусідських садиб, були покарані судом. Селяни кажуть, три роки в Кліщеві, було відносно спокійно.

Днями Віктору Івановичу знову довелося телефонувати «102». Дачні вандали вдруге обнесли будинок. Слідчо-оперативна група прибула на виклик відразу, як закінчила роботу з заявником у сусідньому селі.

Звичайні формальності: опитування, протокол, поняті… - розповідає Віктор Рибачук, - я дивився на міліціонерів, які запитували мене про якісь дрібниці, не варті слова і дратувався – ну про яке тут розкриття злочину може йти мова!? Тому, не було меж моєму здивуванню і захопленню, коли о десятій ранку підполковник Віталій Семко повідомив про розкриття злочину: …всі речі знайдені, через тиждень отримаєте. Злодіїв знайшли, дякуючи отій, на мій погляд, дрібниці: пакетикам елітного чаю, який вони поцупили з кухні.

Подвірний обхід та розшукові заходи дали результат. Заступник начальника Тиврівського райвідділу міліції Віталій Семко, що скеровував дії слідчо-оперативної групи розповідає:

– Шукати викрадений господарський реманент, що є у кожному дворі, не було сенсу. Необхідно знайти те, що прямо вказувало на виключну приналежність потерпілому. От ми на одному з смітників сільського домоволодіння і знайшли примітні пакетики чаю. Відповідно, визначили і коло причетних осіб: наймолодшому 16, двом старшим 18 років.

Проти трьох місцевих жителів Кліщева відкрито кримінальне провадження за частиною 3, статті 185 КК України (крадіжка). Хлопцям загрожує позбавлення волі строком від трьох до шести років.

- Незважаючи на всі сьогоденні тенденції в оцінці діяльності української міліції загалом, - продовжує Віктор Рибачук, - хочу висловити подяку за професіоналізм підполковнику міліції Віктору Семко, дільничному інспектору Дмитру Мисюрі, оперуповноваженому карного розшуку Сергію Остапчуку, слідчому Віталію Венгеру.



Переглядів: 3736
Поширень: 0