Школа в с.Іванівка побудована ще у 1937 році. Навчальний заклад пережив лихоліття Другої світової війни й вивчив не одне покоління школярів та вже відсвяткував своє 75-річчя. До цього дня двоповерхова будівля Іванівської школи радо приймає учнів та згуртовує село, мешканці якого опікуються своєю рідною школою наче дитиною.

Влітку цього року громада сіл Іванівка та Цвіжин звернулась за допомогою до свого народного депутата Петра Порошенка з проханням посприяти в проведенні ремонтних робіт в школі, зокрема в оновленні та заміні вікон.

«Наша школа побудована в 1937 році тоді ж були встановлені вікна і на сьогодні назріла гостра проблема в їх заміні. Взимку з вікон задувало снігом, постійні протяги й є реальна загроза здоров’ю та безпеці учнів школи - ми кожен раз під час буревіїв з острахом дивимось на старі вікна. Цю проблему ми вже вирішуємо кілька років, на школу виділялись кошти з державного бюджету, щороку ми можемо дозволити собі міняти кілька вікон. В цьому році ми звернулись до нашого народного депутата від сільської громадськості Іванівки та Цвіжин із проханням виділити кошти на заміну вікон і були приємно здивовані оперативністю представників благодійного Фонду. І вже сьогодні, я сподіваюсь, нові вікна будуть встановлені в нашій школі», - сказала директор середньої загальноосвітньої школи с. Іванівка Вінницького району Євгенія Шкробіт. «Ми пишаємось нашим народним депутатом і вкотре переконались в тому, що він високо цінує нашу довіру і ефективно вирішує проблемні питання громади», - додала вона.

 Іванівський сільський голова Ольга Вовк

За словами Іванівського сільського голови Ольги Вовк, на сьогоднішній день сільський бюджет не в змозі допомогти школі, тому що сільрада є дотаційною. «Великих підприємств на території сільської ради зовсім немає і тому, як такої фінансової допомоги ми школі надати не можемо. Тому для нас це дуже суттєва допомога, тому що моя позиція, як сільського голови – ми до останнього будемо підтримувати нашу школу, тому що це наше майбутнє і єдине, що залишилось, адже садочка в селі немає», - сказала сільський голова.

Задоволені й батьки учнів, адже з новими та сучасними вікнами й сувора зима для дітей не страшна. «У мене внук навчається у цій школі в 9 класі. Я дуже вдячна за таку допомогу, вже діткам буде тепліше зимою», - вважає мешканка села Катерина Марценюк.

Помічник народного депутата України Петра Порошенка – Людмила Яценко розповіла, що до громадської приймальні народного депутата звернулись мешканці села та батьківський комітет школи півтора тижні тому з проханням заміни вікон в одному з класів. «На сьогодні триває підготовка навчальних закладів до навчального процесу і Фонд Порошенка намагається як найшвидше відгукнутись та допомогти підготувати заклади освіти до прийому учнів. Тому вже сьогодні старі вікна на першому поверсі Іванівської школи замінено на сучасні нові», - сказала вона.

помічник народного депутата України Петра Порошенка – Людмила Яценко

За словами Яценко, до громадської приймальні народного депутата Петра Порошенка надходить багато звернень з проханням допомоги закладам освіти. За останній час вже надано допомогу 7 закладам, в тому числі й дитячим садочкам. «Допомога була різною – хтось просить допомогти в облаштуванні класів меблями, допомогти в утепленні та енергозбереженні закладів – проводилась заміна котлів, заміна вікон, ремонт дахів», - додала помічник народного депутата України Петра Порошенка.

Фонд Петра Порошенка заснований у 1998 році для допомоги дітям-сиротам, багатодітним родинам, малозабезпеченим людям похилого віку. Ідеологія Фонду - творити добро і здійснювати милосердя там, де можливо це зробити.

Однією з понад десятка програм, які реалізує Фонд Петра Порошенка є програма підтримки села «Колиска України». Ця програма спрямована на підтримку та відродження українського села та створення привабливих та достойних умов життя: розвиток сучасної інфраструктури, відбудова шкіл, дитячих садків, лікарень, будинків культури тощо.

Фондом започаткована та діє програма підтримка талановитих дітей і молоді; освітні проекти для молоді і підвищення кваліфікації людей гуманітарної сфери. Фондом була започаткована благодійна новорічна акція, завдяки якій десятки тисяч сиріт України щорічно отримують подарунки до дня Святого Миколая.

Також Фонд активно допомагає православним громадам і бере участь у відбудові православних храмів та відродженні християнських святинь.



Переглядів: 8522
Поширень: 0