- У Вінниці все зроблено на найвищому рівні, але Вінниця - ще не вся область, - говорить директор Департаменту регіонального економічного розвитку Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко. - Тому ми активно працюємо, щоб подібні центри запрацювали й в інших населених пунктах. Зокрема, в кожному райцентрі вже визначено приміщення, де будуть розташовані такі центри та виготовлена проектно-кошторисна документація для їх ремонту.

За словами чиновника, влада готова докласти всіх зусиль, щоб з 1 жовтня всі це ці центри вже могли приймати відвідувачів.

- Можливо вони не будуть так гарно оснащені як у Вінниці, але головний принцип організаційної єдності, коли людина не бігає по всім інстанціям, а в одному місці може отримати всі дозволи та необхідні документи, буде забезпечений, - переконує Андрій Гижко.

Продовження цього проекту стануть центри, які відкриються у великих селах і селища області. А в перспективі - дійти до кожного вінницького села.

- Ми активно співпрацюємо з "Укрпоштою", зокрема з її Вінницьким обласним відділенням, - говорить Андрій Гижко. - В рамках пілотного проекту підписані меморандуми з семи районами, де через мережу поштових відділень кожен підприємець може здати весь пакет документів, який буде надіслано в дозвільний центр і потім у тому ж самому відділені отримати назад всі документи вже підписаними. Тобто створюється абсолютно прозора система, яка дозволить підприємцям заощадити й час, і фінанси, щоб не їздити з села у обласний центр. Ця ж схема діятиме й для громадян, які захочуть, наприклад, подати документи на отримання субсидії.

Додаткових коштів ця послуга не потребуватиме. Громадяни платитимуть тільки за поштову пересилку.

За словами чиновника, в селах Джурин та Мурафа, що у Шаргородському районі, такі послуги пошта вже надає. Найближчим часом їх надаватимуть й у селі Глухівці Козятинського району.

- Протягом липня запрацюють такі послуги й у решті поштових відділень пілотних районів, - запевняє Андрій Гижко. - Головна складність - забезпечити, щоб працівник пошти міг кваліфіковано проконсультувати підприємця щодо усіх особливостей подання документів на реєстрацію.

Нагадаємо, в Україні до кінця цього року має відкритися 560 центрів для надання адміністративних послуг. Про це днями заявив віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

За його словами, в Україні створено вже 120 таких центрів. Через них видається в цілому 143 види дозвільних документів і більше 100 адміністративних послуг.

Найбільша кількість таких центрів відкрито в Дніпропетровській, Сумській і Київській областях.



Переглядів: 4111
Поширень: 0