22 липня про результати піврічної діяльності звітувала керівник Крижопільщини Лідія Семенюк. Заслухати доповідь колеги прибули і голови районних державних адміністрацій Вінниччини, аби ознайомитись із темпами та досвідом ефективної реалізації завдань щодо соціально-економічного розвитку регіону.

Звіт керівника Крижопільського району

Крижопільщина – район, який за півріччя виконав річний план по створенню належних умов у закладах первинної медичної допомоги. І не лише за кількістю, а й за якістю: усі заклади, за словами директора департаменту охорони здоров’я ОДА Лідії Діденко, відповідають європейським стандартам.

Як повідомила голова райдержадміністрації, з початку року на зміцнення матеріально-технічної бази первинки освоєно 2 млн. 340 тисяч гривень. Завершено ремонти усіх 9 амбулаторій та 21 ФАПу і фельдшерського пункту, відремонтовано три поверхи Крижопільської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, а внутрішніми вбиральнями облаштовано усі медичні заклади.

Розроблено план розвитку центральної районної лікарні з перспективою створення на її базі центру госпітального округу. В усіх відділеннях лікарні проведено ремонти. Нині виготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт пральні медичного закладу. У планах також - реконструкція котельні і тепломережі в Городківській соціальній лікарні.

Близько 1,5 млн. гривень спрямовано і на зміцнення матеріально-технічної бази дошкільних навчальних закладів району. Тривають роботи по добудові Крижопільського дитячого садка № 5.

За словами директора обласного департаменту освіти і науки Ігоря Івасюка, Крижопільський район має оптимальну мережу навчальних закладів і на сучасному етапі працює вже не над створенням умов для навчання, а над якістю освітніх послуг. Задля цього школи регіону оснащуються мультимедійним обладнанням, закуплено 96 електронних підручників.

Якщо вести мову про розвиток агропромислового комплексу Крижопільщини, то в районі тривають жнива і вже зібрано 6 200 га ранніх зернових. Проводяться роботи з реконструкції ферм у селах Тернівка та Заболотне.

Звіт керівника Крижопільського району

В районі діють 32 пункти прийому молока, а з усіма здавачами укладено договори та видано розрахункові книжки. Крижопільський регіон має найкраще забезпечення молокоприймальними пунктами: 80 % сільських рад мають по 2 стаціонарні пункти заготівлі молока.

За багатьма позиціями перевиконані завдання і по галузі культури. Так, за звітний період на зміцнення матеріально-технічної бази та ремонти закладів культури і меморіалів загиблим воїнам, упорядкування територій навколо них використано 2 млн. 266 тисяч гривень.

Тривають роботи і з будівництва 8-квартирного будинку: вже завершено зведення 1 поверху. «Сьогодні за ініціативи Президента України в регіоні адаптується програма «Доступне житло». І на прикладі такого будинку ми зможемо продемонструвати громадянам, як користуватися тими пільгами, які сьогодні реально є в державі, аби вирішити житлове питання», - зазначив голова облдержадміністрації, коментуючи зазначену позицію.

Що стосується питань благоустрою, то в Крижопільському районі діють 24 паспортизовані сміттєзвалища. Нині завершується робота по облаштуванню під’їзних шляхів до них, причому 76 % доріг до полігонів мають тверде покриття. Також проведено обваловку усіх сміттєзвалищ району, розроблено та затверджено схеми санітарної очистки усіх населених пунктів.

Тривають роботи і по благоустрою селища Крижопіль. Протягом звітного періоду проведено капітальний ремонт площі перед районним будинком культури, завершено облаштування тротуарів по вулиці Чабанюка. На черзі – аналогічна робота по вулиці Леніна.



Переглядів: 4287
Поширень: 0