24 липня свою оцінку піврічній діяльності керівника Тульчинської райдержадміністрації Анатолія Бузіка давали очільник Вінниччини Іван Мовчан та представники територіальних громад Тульчинського району.

Розпочали аналіз проведеної роботи з питань розвитку агропромислового комплексу регіону. Так, за словами голови РДА Анатолія Бузіка, посівна площа району під урожай 2013 року склала 66 тисяч 605 га. Сьогодні триває збір врожаю ранньої групи зернових: з 21 тисячі гектарів посівів вже скошено і обмолочено 10 тисяч 422 гектари.

У селищі Шпиків введено в експлуатацію елеватор потужністю 40 тисяч тонн, продовжуються роботи з відновлення Кирнасівського цукрового заводу. Водночас у 3 сільських радах району здійснюється будівництво 5 бригад птахофабрики «Вінницький бройлер», триває реконструкція пташника у Кирнасівці. Проводяться роботи і з реконструкції тваринницьких ферм.

Як зазначив начальник Головного управління ветеринарної медицини у Вінницькій області Григорій Сидорук, район повністю забезпечений пунктами прийому молока, усі здавачі мають укладені договори, а протягом звітного періоду ціна молока не знижувалася, залишаючись стабільною.

За інформацією голови РДА, за І півріччя в районі створено 542 робочі місця, а з початку року вдалося на 36 % зменшити кількість осіб, що отримують заробітну плату нижче мінімальної, та легалізувати 47 робочих місць. Актуальним для району, на переконання директора департаменту регіонального економічного розвитку ОДА Андрія Гижка, залишається питання легалізації зайнятості населення у сфері АПК та рівень заробітної плати по галузі.

Що стосується медицини, то, за словами директора обласного департаменту охорони здоров’я та курортів Лідії Діденко, в Тульчинському регіоні проведено значну роботу по всіх рівнях медичної допомоги. Так, на здійснення капітальних ремонтів закладів первинної мережі за звітний період освоєно 962 тисячі гривень. За останні роки суттєво покращено матеріально-технічну базу центральної районної лікарні. На сьогодні актуальним для закладу є питання капітального ремонту поліклінічного відділення.

Тривають ремонтні роботи і в закладах освітянської сфери. У 4 школах здійснено облаштування внутрішніх вбиралень, ще в трьох такі роботи завершаться до початку навчального року, в решті (а це ще 3 заклади) внутрішні вбиральні будуть введені в експлуатацію у жовтні поточного року. Триває капітальний ремонт їдальні в Ганнопільській школі, а у загальноосвітніх закладах Тиманівки та Шпикова завершуються роботи з виведення з підвальних приміщень та модернізації котельного обладнання.

Якщо ж вести мову про дошкільну освіту, то до кінця року в районі на базі 2-х шкіл планується відкриття дитячих садочків, виготовлено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію поліклініки Шпиківської лікарні під дошкільний навчальний заклад, а також тривають роботи з реконструкції приміщення Богданівського ДНЗ.

Коментуючи питання освіти, голова облдержадміністрації Іван Мовчан наголосив, що основним завданням на сьогодні є створення належних умов (у тому числі й санітарно-гігієнічних) для якісного навчання та виховання дітей.

У сфері культури район запланував у 2013 році використати на ремонти галузевих закладів 783 тисячі гривень. Протягом звітного періоду такі роботи виконано на суму 517 тисяч гривень. Крім того, за словами керівника Тульчинського регіону, 207 тисяч гривень заплановано витратити на проведення часткової паспортизації пам’яток історико-культурної спадщини.

Позитивну динаміку реалізації районом визначених завдань відзначила начальник управління культури і туризму Марія Скрипник: район взяв зобов’язання до кінця року здійснити ремонти на 35 об’єктах. Нині такі роботи проведено у 13 закладах, ще 7 – перебувають в роботі.

Аналізуючи ситуацію по благоустрою, голова райдержадміністрації повідомив, що всі 28 сміттєзвалищ району паспортизовані і приведені у належний стан. Проводиться рекультивація сміттєзвалища міста Тульчина та вже розроблено проектно-кошторисну документацію на його реконструкцію з розширенням існуючого полігону для твердих побутових відходів. Крім того, в Тульчині облаштовано 17 майданчиків для роздільного збирання відходів.

Водночас керівництву району необхідно посилити роботу із висадки граба навколо сміттєзвалищ регіону та в повному обсязі забезпечити обваловку ділянок для відходів з облаштуванням під’їзних шляхів до них.

Як повідомив Анатолій Бузік, у місті Тульчин планується введення в експлуатацію 24-квартирного будинку, в якому 8 квартир передбачено під реалізацію програми «Доступне житло». Готовність об’єкту становить сьогодні 90 %.

Що ж стосується благоустрою райцентру, то в бюджеті Тульчинської міської ради передбачено кошти в сумі 350 тисяч гривень на проведення комплексного благоустрою центральної частини міста.

По завершенню виступів представників територіальних громад Тульчинського району, голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан підсумував роботу зібрання. «Ми сьогодні, як ніхто, усвідомлюємо, що спектр проблемних питань – величезний. Та разом з тим - маємо свідоме бачення вирішення цих проблем. І звіт голови Тульчинської райдержадміністрації є демонстрацією того, що ми є послідовними і конструктивно налаштовані вирішувати проблеми територій», - зазначив керівник Вінниччини.

Іван Мовчан наголосив, що сьогодні важливо затверджувати принцип підтримки владою ініціатив громад та підкреслив, що доки кожен не розпочне насамперед із себе, із власної території – будь-яких змін не варто очікувати. «Якщо будемо формувати такий алгоритм у суспільстві – матимемо результат», - резюмував голова облдержадміністрації. А також запевнив, що з часом до визначених завдань долучатимуться й інші актуальні для жителів регіону питання.
Очільник області подякував керівникам Тульчинського району, небайдужим мешканцями територіальних громад та представникам господарюючих суб’єктів за проведену роботу, закликавши їх до подальшої співпраці задля розвитку регіону.



Переглядів: 3966
Поширень: 0