31 липня доповіддю голови Тиврівської райдержадміністрації Віталія Муляра завершився черговий етап звітування керівників районів та міст області за результатами діяльності у першому півріччі 2013 року.

Аби ознайомитись із новим підходом державного управління, започаткованим головою обласної державної адміністрації Іваном Мовчаном, участь у звітній нараді взяв Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник. До роботи зібрання долучився також голова Вінницької міської ради Володимир Гройсман.

Звіт керівника Тиврівського району про роботу у першому півріччі

Аналіз піврічної діяльності керівник Тиврівського району розпочав зі сфери охорони здоров’я. Так, за інформацією Віталія Муляра, протягом звітного періоду проведено поточні ремонти з водовідведенням та облаштуванням внутрішніх вбиралень у 12 ФАПах району, капітально відремонтовано Тростянецьку амбулаторію. Завершено роботи по ремонту приміщення відділення екстреної медичної допомоги центральної районної лікарні, здійснено поточний ремонт відділень закладу. Загалом на зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я Тиврівщини у І півріччі освоєно майже 3,5 млн. гривень. А серед планів до кінця року – капітальний ремонт ще 6 ФАПів та 1 амбулаторії і завершення робіт з облаштування фасаду Тиврівської ЦРЛ.

Позитивну динаміку виконання галузевих завдань відзначила директор департаменту охорони здоров’я та курортів ОДА Лідія Діденко. За її словами, всі лікарські амбулаторії району на 100 % забезпечені внутрішніми вбиральнями, по ФАПах цей показник становить понад 40 %. І за умови збереження таких темпів, можна сподіватися на завершення відповідних ремонтних робіт до кінця року.

Лідія Діденко

Коментуючи ситуацію у сфері освіти, директор профільного обласного департаменту Ігор Івасюк зауважив, що освітня галузь є пріоритетною для району. І підтвердженням тому є наведені головою райдержадміністрації результати галузевої діяльності: за звітний період на зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти району використано понад 5 млн. гривень. Проведено капітальний ремонт спортивних залів у 2 школах, облаштовано 12 внутрішніх вбиралень у 8 загальноосвітніх навчальних закладах району, а в 3-х ЗНЗ замінено котли на енергозберігаючі. Крім того, відновлено роботу дитячого садка у селі Велика Вулига, завершується капітальний ремонт їдальні та харчоблоку Тиврівської школи та виготовляється проектно-кошторисна документація на реконструкцію ДНЗ ще у 2-х селах району.

Системно працює Тиврівщина і з мережею навчальних закладів: в регіоні сформовано 4 освітні округи, визначено опорні школи району, причому забезпечено 100%-й підвіз до місць навчання тих школярів, які цього потребують.

Чималий об’єм робіт проведено і в галузі культури: лише на капітальний ремонт Гніванської музичної школи використано 1,2 млн. гривень. Загалом за звітний період завершено ремонти 5 галузевих об’єктів, ще в 9 закладах роботи розпочато.

Що стосується агропромислового комплексу, то за словами керівника РДА, сільськогосподарськими підприємствами усіх форм власності під урожай 2013 року посіяно 54 300 га. Нині вже завершено збір озимого ячменю та ріпаку, продовжується збір озимої пшениці, а валовий збір зернобобових культур очікується цьогоріч на рівні 135 тисяч тонн.

Крім того, в районі завершено роботу по укладанню договорів на закупівлю молока з обов’язковим введенням розрахункових книжок, а з 26 молокоприймальних пунктів, що діють на території регіону, 11 створено у поточному році.

За рівнем заробітної плати і показниками легалізації працівників Тиврівський район виходить у п’ятірку кращих по області. Як зауважив директор департаменту регіонального економічного розвитку ОДА Андрій Гижко, рік тому кожен 5 мешканець Тиврівщини отримував заробітну плату нижче мінімально встановленого рівня. Сьогодні ж цей показник зменшився у 10 разів.

Високу оцінку заходам, здійсненим керівництвом району керівництвом у сфері благоустрою, дала начальник Головного управління Держсанепідслужби у Вінницькій області Валентина Зайцева. За її словами, на 70 % сміттєзвалищ регіону проведено обвалування, 52 % сільських сміттєзвалищ мають дороги з твердим покриттям, а в 11 населених пунктах проводиться централізований збір і вивіз сміття. Як повідомив голова РДА, прийнято рішення про ліквідацію сміттєзвалищ на території 8 сільських рад, нині на цих ділянках розпочато роботи з рекультивації із подальшим залісненням території. Водночас район працює над пошуком інвестора для будівництва сміттєсортувальної станції.

Щодо зведення житлового будинку, то в регіоні розроблено проектну документацію на реконструкцію недобудови адміністративної будівлі під багатоквартирний житловий будинок, а взяти участь у програмі «Доступне житло» виявили бажання 12 громадян. Таким чином, в районі до кінця року буде забезпечено виконання завдань Президента України Віктора Януковича щодо житлового будівництва.

По завершенню виступів представників територіальних громад Тиврівщини своїми враженнями від реалізації нового управлінського формату поділився Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник: «Як добре, що на Вінниччині є життя, яке не обмежується Печерськими пагорбами. Не блюзнірське, не вигадане, коли один одному вигадує проблеми, а справжнє. У вас – живе життя, адже ви разом вирішуєте проблеми, від яких залежить добробут громади», - зазначив Дмитро Табачник.

Дмитро Табачник

Міністр освіти і науки України також високо оцінив роботу, проведену керівництвом Тиврівщини у галузі освіти: коли зусиллями району, господарників і громад у матеріально-технічну базу освіти кожної дитини за півріччя додатково вкладено 1 300 гривень. А також зазначив, що цьогоріч на Вінниччину планується поставити щонайменше 49 шкільних автобусів, а учні 2-х та 5-х класів до початку навчального року будуть забезпечені новими підручниками.

Свою оцінку новому підходу державницького управління дав і голова Вінницької міської ради Володимир Гройсман: «Система, започаткована Іваном Мовчаном, дозволяє не тільки ставити завдання, а й контролювати їх виконання і розуміти чутливі точки в кожному районі, в кожній громаді. Коли в залі присутні люди, які щодня живуть на цій території і розуміють, де є проблема, як її потрібно вирішувати, і більше того - можуть це донести до найвищого керівництва, – за такої взаємодії дуже багато можна зробити. Тому в цьому форматі є перспектива».

Підсумовуючи роботу зібрання, голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан підкреслив, що метою запровадженої системи роботи є максимальна мобілізація владного та фінансового ресурсів, які дали б можливість реально змінювати життя мешканців територіальних громад. «Дуже важливо, щоб ми крок за кроком могли повертати довіру людей. Це сьогодні основне завдання Президента України. І це моє глибоке переконання. Адже тільки тоді, коли буде довіра людей до влади, ми зможемо будувати нашу державу», - наголосив Іван Мовчан.

Керівник Вінниччини повідомив, що загалом за І півріччя на покращення соціальної інфраструктури регіонів області було спрямовано 150 млн. гривень позабюджетних коштів. А це – свідчення того, що в багатьох територіях вже сьогодні є велика активність і розуміння громадами важливості такої роботи.

«Переконаний, що сьогодні ми разом з вами можемо будувати нашу Вінниччину зовсім іншими темпами, з підвищеною відповідальністю за всі наші дії і вчинки. Основне – усвідомлювати, що тільки за умови солідарної відповідальності держави, області, району, селища і людей, можна розбудовувати регіон, розбудовувати державу», - підсумував Іван Мовчан.



Переглядів: 4804
Поширень: 0