Посадовець вимагав 800 гривень від приватного підприємця за надання погоджувальних документів асортименту продукції, яку дозволено реалізовувати в продовольчому магазині. У момент отримання грошей держслужбовець був затриманий працівниками державної служби боротьби з економічними злочинами.

Головний державний санітарний лікар одного з районів Вінницької області, використовуючи своє службове становище, пообіцяв за грошову винагороду надати підприємцю необхідні дозвільні документи, що стосуються переліку дозволених для реалізації у його новому магазині продовольчих товарів. Свої «послуги» посадовець оцінив у 800 гривень.

Як повідомив начальник УДСБЕЗ УМВС України у Вінницькій області Іван Наумов, нечистого на руку чиновника міліціонери затримали «на гарячому» у службовому кабінеті. У шухляді робочого столу правоохоронці вилучили грошові кошти, помічені написом «хабар», який проявлявся на купюрах під дією променів ультрафіолетової лампи.

Слідчим відділом обласного управління міліції Вінниччини відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 368 КК України - одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Посадовцю загрожує покарання від п’яти до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

З початку року за аналогічні правопорушення працівниками міліції викрито 20 посадових осіб органів влади та управління.



Переглядів: 4296
Поширень: 0