Минулого тижня, 28 липня, тут відбулися збори власників земельних паїв. Селянам представили нових орендарів. Наче б – буденна робоча зустріч. Але… Як зазначають у своєму зверненні до народного депутата місцеві мешканці Лілія Камлук та Надія Авременко, на зборах частіш за все звучало прізвище керівника податкової району: «І все б нічого, але на зборах пайовиків нові орендарі чомусь караваєм вітали начальника районної податкової інспекції Садового, який дуже наполегливо переконував віддати паї саме цим людям. Хочемо, щоб нам пояснили, чи це правильно, по закону, що начальник податкової інспекції привозить в село орендарів і відверто агітує за них.»

Реагуючи на це звернення Микола Катеринчук зазначив: «Така відкрита позиція керівництва районної податкової інспекції, спрямована не на поповнення місцевого бюджету, а на збільшення прибутків окремої комерційної структури. Зрозуміло, що це викликало обурення серед місцевих мешканців. Мною направлено звернення до міністра доходів та зборів України Олександру Клименко. Сподіваюсь, що у найближчий час ми матимемо належне реагування».

Випадок у Поличенцях – не поодинокий. В цьому переконаний Микола Катеринчук. Багато власників земельних паїв на Вінниччині і по всій Україні передавали свою частку орендарям під примусом чиновників та завдяки їх лобістським діям. Сьогодні селяни відверто говорять про такі методи роботи місцевої влади. Тому, є надія, що цей випадок стане показовим і у людей з’явиться впевненість, що закон в країні – працює.



Переглядів: 4094
Поширень: 0