Директор школи дозволив сім\'ї педагога тимчасово пожити у приміщенні навчального закладу. Та коли кількість учнів зросла, родину вчительки попросили звільнити класи. Але люди планують жити в школі і далі.

Приміщення біля спальні, де мала б бути ігрова кімната, займає сім\'я Чудаків. У школу родину сільської вчительки пустили пожити на півроку. А виселити не можуть уже понад десятиліття.

"Маємо декілька приписів, у зв\'язку з тим, що каналізація спільна, і балонний газ використовують у приміщенні школи, що заборонено законом. Їхнє проживання неправомірне і небезпечне для навчально-виховного процесу", - пояснює директор Височанської ЗОШ 1-3 ст. Наталя Замощенко.

15 років тому Височанська школа ледь збирала 80 дітей. Зараз їх тут уже 150. Для 6-річок ніде облаштувати спальню та ігрову кімнату. А самосели тим часом розбудовуються.

"Вони самовільно добудували крилечко, клумбу біля школи. Дозволу ні я, ні виконавчий комітет сільської ради, ні дирекція школи на це не давали. На території школи побудований гараж", - розповів Височанський сільський голова Микола Григоренко.

Іншої позиції дотримується вчителька, яку виселяють.

"Ми судилися і судилися. На сьогоднішній день нічого не можемо довести", - каже Валентина Чудак. 

Чоловік учительки – адвокат. Тож усі сили він кинув, щоб утриматися у шкільних стінах. За 11 років судових процесів змінилися 20 суддів, тричі справу розглядав Апеляційний суд, двічі – Верховний. Який врешті постановив – виселити родину Чудаків з навчального закладу. Але вже 2 роки виконавча служба не виконує це рішення.

"Ми не виконували не з вини виконавчої служби або з вини державного виконавця. Чудак працює десь адвокатом, звертається в суди з різними заявами, з різними позивами і юридично себе захищає", - пояснив керівник відділу примусового виконання рішення управління юстиції у Вінницькій області Андрій Сусков.

Адвокат досі переконаний, що таки доведе: клас може бути відомчим житлом

. "Рішення по даній справі є абсолютно незаконним. Я це знаю, оскільки самі судді мені про це говорили, що на них чинився тиск", - пояснив чоловік вчительки В\'ячеслав Чудак.

Тому він планує почати все заново – із суду першої інстанції.

А в школі тим часом сподіваються, що до початку навчального року таки позбудуться квартирантів. Людям є куди піти.



Переглядів: 5216
Поширень: 0