«Крім серйозної роботи, яка проводиться з початку року по облаштуванню сучасним енергозберігаючим устаткуванням харчоблоків у навчальних закладах області, на виконання завдань і доручень Президента України що стосуються забезпечення в регіонах енергетичної та продовольчої незалежності, близько 40 котелень у школах області було переведено на альтернативні види палива: пелети, солому,тощо»

Роботу в сфері енергозбереження департамент освіти і науки облдержадміністрації здійснює в рамках «Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів у Вінницькій області на 2010-2015 роки». Крім того, діє розпорядження голови облдержадміністрації від 15 березня 2012 року № 121 «Про заходи з переведення котелень на альтернативні види палива в закладах бюджетної сфери області».

Для довідки:

За рахунок виконання енергозберігаючих заходів в області у 2012 році було заощаджено 32,5 тис. тонн умовного палива паливно-енергетичних ресурсів. За цей період з різних джерел на реалізацію енергозберігаючих заходів спрямовано всього 159,9 млн.грн. В містах і районах області на альтернативні види палива переведено повністю або частково опалювальні системи понад 50 закладів. А вже з початку 2013 року з природного газу на альтернативні види палива в області переведено 135 опалювальних систем бюджетних закладів. На впровадження цих заходів з різних джерел планується залучити 20 млн.грн., що дає можливість провести економію газу з розрахунку понад 6 млн.куб.м на рік.



Переглядів: 3147
Поширень: 0