Прокуратурою Вінницького району розпочато перевірку за фактом оголошення голодування окремими в\'язнями Стрижавської виправної колонії № 81. Засуджені, які раніше здійснювали господарське обслуговування колонії, висловили побоювання щодо свого життя і здоров\'я з боку інших засуджених.

20 серпня 2013 року одним із засуджених до прокуратури Вінницького району подана заява про заподіяння йому тілесних ушкоджень іншими засудженими. Дана заява зареєстрована в ЄРДР та по даному факту проводиться досудове розслідування Вінницьким РВ УМВС України у Вінницькій області. Інших фактів заподіяння тілесних ушкоджень ув\'язненим не встановлено.

Засудженим роз\'яснено положення кримінально-виконавчого законодавства, у зв\'язку з чим останніми подано заяви до адміністрації установи про вжиття заходів безпеки щодо їх життя та здоров\'я. Для унеможливлення негативних наслідків окремі засуджені відразу ж були ізольовані та по їх заявах проводиться перевірка, за наслідками якої будуть прийняті відповідні рішення. На сьогодні більшість засуджених припинили голодування та відмовились від ізоляції.

Прокуратура Вінницького району забезпечує контроль та нагляд за ходом перевірки у Стрижавській ВК № 81 та здійсненням досудового розслідування. Про результати перевірки буде повідомлено додатково.


Переглядів: 2861
Поширень: 0