Заступник голови облдержадміністрації  зазначила, що у цьому навчальному році загальноосвітні школи області очікують майже 16 тис. першокласників проти 15,2 тис. в минулому.

Проте, за її словами, щорічно загальна кількість учнів зменшується. В минулому навчальному році на 3,8 тис. Близько 3 тис. - зменшилось цьогоріч.

Як зауважила Любов Спірідонова це загальнодержавна проблема, адже в Україні в 1990 р. було 6,3 млн. школярів, а в цьому році - близько 4 млн.

Торкаючись питання забезпечення школярів новими підручниками заступник голови облдержадміністрації повідомила, що в рамках Всеукраїнської акції «Нові стандарти - нова школа» здійснено ряд заходів по підготовці до впровадження Державного стандарту в 2-х та 5-х класах.

Так, з метою організованого переходу на новий Державний стандарт базової і повної загальної середньої освіти Департаментом освіти і науки облдержадміністрації надіслано методичні рекомендації щодо організації навчально-виховного процесу у 5-х класах загальноосвітніх навчальних закладів, нові програми для учнів 5-9 класів.

Любов Спірідонова також зазначила, що загальноосвітні навчальні заклади області забезпечені підручниками для 1-9 класів на 100%, а для 10-11 класів - на 89%.

Окрім того, станом на 15 серпня поточного року забезпечено стовідсоткову доставку підручників, виданих за кошти державного бюджету: 2 клас - 190357 примірників та 5 клас - 227890 примірників.



Переглядів: 3430
Поширень: 0