Сьогодні, 29 серпня начальники районних відділів освіти Вінниччини отримали сертифікати на новенькі шкільні автобуси. Вручення транспорту для сільських школярів відбулось у рамках загальнодержавного проекту «Шкільний автобус».

Жовті автобуси, сидіння яких були ще запаковані у поліетилен, чекали на своїх власників у Вінниці на площі перед «Книжкою».

Вінницька область отримала 30 шкільних автобусів

Голова облдержадміністрації Іван Мовчан повідомив, що Вінниччина наразі отримала 30 шкільних автобусів.

- Для Вінницької області держава виділила найбільшу кількість автобусів - 49. Сьогодні ми вручаємо лише тридцять, але у вересні має приїхати ще дев’ятнадцять, - сказав Іван Мовчан. - Сподіваємося, це покращить навчальний процес у школах, куди поїде транспорт.

Вінницька область отримала 30 шкільних автобусів

Водій із Мурованокуриловецького району Леонід Теперчук зрадів, коли йому запропонували возити дітей. Тепер чоловік перевозитиме учнів із села Конища до села Долиняни.

- Робота для мене не нова, адже раніше я працював водієм маршрутки у Вінниці, а коли запропонували перейти на шкільний автобус, майже відразу погодився, - розказує Леонід Теперчук. - Нам видали форму і провели інструктаж, як працювати на шкільному автобусі. Тепер житиму у своєму селі Конища і працюватиму близько біля дому.

Школярка Юля Лисак живе у Стрижавці. Дівчинка розповідає, що їй до школи близько, а от багато її однокласників живуть в інших селах.

- Їм коли дощ чи сніг добратися на уроки важко, - розповідає Юля. - Тепер нам дали новенький автобус.

Вінницька область отримала 30 шкільних автобусів



Переглядів: 6077
Поширень: 0