«Перше вересня особливе свято – саме воно об’єднує людей – воно об’єднує першокласників для яких починається цікавий шлях у життя, шлях до нової України. Нової - тому що через три місяці, принаймні я роблю для того усе можливе, щоб Україна підписала, найважливішу для свої історії Угоду – Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Угоду, яка дасть нам нові стандарти життя, безвізовий режим, європейські принципи навчання, нову систему цінностей», - сказав Петро Порошенко під час відкриття урочистої лінійки в школі с.Вороновиця.

Петро Порошенко побував з подарунками у трьох школах Вінницького району

Вже у другій школі селища, під час урочистостей, народний депутат «зірвав» шквал оплесків, коли повідомив, що допоможе з обладнанням дитячих майданчиків. «Ми домовились із селищним головою, що починаємо співпрацю по майданчикам, якими, впевнений, прикрасимо Вороновицю», - сказав він.

Відвідуючи школу в Сосонці, Петро Порошенко на руках проніс маленьку першокласницю, яка дзвоником сповістила усіх 250 школярів, що почався новий навчальний рік. Вперше сядуть за парти у сосонській школі 30 першачків, але тут залишається відкритим питання будівництва нової школи.

Петро Порошенко побував з подарунками у трьох школах Вінницького району

«На сьогоднішній день тривають роботи з організації казначейського фінансування, щоб взяти позику й будівельні роботи не зупинялись. Я впевнений, що об’єднавши зусилля - мої, як народного депутата, районної ради, районної адміністрації, обласної адміністрації, Уряду – ми зможемо, щоб в найкоротші терміни школа таки була побудована», - сказав Петро Порошенко.

Бабуся учнів сосонської школи Лідія Солоненко переконана, що з таким народним депутатом дійсно усе вдасться. «Коли стало відомо, що Порошенко допомагатиме нам зі школою – ми зраділи, тому що йому довіряємо – в нього слово – це закон», - вважає жителька Сосонки.

Петро Порошенко побував з подарунками у трьох школах Вінницького району

Окрім того, усі першачки вінницьких шкіл, а також шкіл Вінницького району від Фонду Порошенка отримали солодкі набори, адже, як каже Петро Порошенко: «чужих дітей небуває…».

Фонд Петра Порошенка заснований у 1998 році для допомоги дітям-сиротам, багатодітним родинам, малозабезпеченим людям похилого віку. Ідеологія Фонду - творити добро і здійснювати милосердя там, де можливо це зробити.

Однією з понад десятка програм, які реалізує Фонд Петра Порошенка є програма підтримки села «Колиска України». Ця програма спрямована на підтримку та відродження українського села й створення привабливих та достойних умов життя: розвиток сучасної інфраструктури, відбудова шкіл, дитячих садків, лікарень, будинків культури тощо.

Петро Порошенко побував з подарунками у трьох школах Вінницького району

Фондом започаткована та діє програма підтримка талановитих дітей і молоді; освітні проекти для молоді і підвищення кваліфікації людей гуманітарної сфери. Фондом була започаткована благодійна новорічна акція, завдяки якій десятки тисяч сиріт України щорічно отримують подарунки до дня Святого Миколая.

Також Фонд активно допомагає православним громадам і бере участь у відбудові православних храмів та відродженні християнських святинь.



Переглядів: 7987
Поширень: 0