22 вересня, на другий день після великого релігійного свята - другої Пречистої - у селі Зозулинці Хмільницького району відкрили двері для першої Божої служби у храмі Різдва Пресвятої Богородиці. За два роки за ініціативи колишнього зозулинчанина Юрія Гуцалюка, місцеві жителі на чолі з настоятелем храму ієреєм Ярославом Вольвином з допомогою народного депутата Миколи Катеринчука звели нову церкву. До цього два роки молились у старому приміщенні клубу.

У селі Зозулинці Хмільницького району відкрили згорілу 44 роки тому церкву

До храму приїхав єпископ Вінницький і Брацлавський Михаїл (УПЦ КП) та 10 священиків єпархії. Владика освятив престол храму та приміщення церкви. Потім відслужив першу Божественну літургію. Під час богослужіння владика нагородив настоятеля храму отця Ярослава правом носіння наперсного хреста.

У селі Зозулинці Хмільницького району відкрили згорілу 44 роки тому церкву

Першими причасниками на першій Літургії у новому храму були три місцеві жительки та близько 15 дітей. Після святого причастя владика привітав усіх з великою подією в історії села – освячення храму. Він нагородив архієрейськими грамотами будівничих, меценатів та активних місцевих жителів, які допомагали будувати храм. Головний ініціатор Юрій Гуцалюк отримав орден Пресвятої Богородиці. А Миколі Катеринчуку владика вручив грамоту.

Микола Катеринчук у церкві села Зозулинці Хмільницького району

Ми відгукнулись на прохання селян допомогти відродити храм, - говорить Микола Дмитрович. – Добре, що громада отримає духовну скарбницю і з’явиться місце для спільної молитви.

У селі Зозулинці Хмільницького району відкрили згорілу 44 роки тому церкву



Переглядів: 6851
Поширень: 0