Незважаючи на постійний дощ 21 вересня у Хмільнику таки відсвяткували 651-річницю з дня першої згадки про містечко. Спеціально на запрошення народного депутата Миколи Катеринчука до Хмільника завітав народний артист України Павло Зібров. А перед його виступом хмельничан зі святом вітав бургомістр польського міста-побратима Бусько-Здруй Вальдемар Сікора. Як і Хмільник, воно є містом-курортом і вже 10 років між містами діє програма по взаємному відпочинку дітей.

651-ий День народження Хмільника

- Я сподіваюся, що зникне візовий режим, зникне той кордон і не тільки діти будуть їздити, а й звичайні жителі Хмільника завітають до Бусько-Здруї, - сказав Вальдемар Сікора.

651-ий День народження Хмільника

Хмельничани не тільки слухали, але й були активним учасниками святкового концерту. Молодь співала на сцені караоке і отримували свої призи. Поряд викарбовували ювілейні монети на згадку місцевим жителям лицарі вінницьког о «Ордена Сонця» на чолі з його магістром Олександром Шеметом. А коли на сцену вийшов Павло Зібров зі своїм запальним жіночим колективом, площу заполонили глядачі з різнокольоровими парасольками.

Свято завершилось грандіозним салютом, яке подарував місту Микола Катеринчук.

- Небагато в Україні є екологічно-чистих перлин, де люди можуть оздоровитися, - звернувся до хмельничан Микола Дмитрович. – Я пишаюся, що ми разом з вами заявили на всю Україну, що є таке місто – єдиний в державі радоновий курорт. Я вірю, що через деякий час Хмільник стане туристичною меккою. Хочу побажати Хмільнику європейського майбутнього.

651-ий День народження Хмільника

22 вересня 1944 року у Хмільнику була відкрита відкрита перша здравниця – обласна фізіотерапевтична лікарня, яка поклала початок зародженню майбутнього курорту. Тому цей день вважається офіційним Днем міста.

651-ий День народження Хмільника

651-ий День народження Хмільника



Переглядів: 7360
Поширень: 0