Захід відбувся в межах спільних напрацювань Міністерства доходів і зборів України та Європейської місії з транскордонного співробітництва в Україні та Молдові (EUBAM) з підвищення інформованості та обізнаності місцевого населення на молдавсько-українському кордоні.

інформаційні буклети з правилами перетину молдовсько-українського кордону«Певен, що цей буклет буде змістовною допомогою громадянам, які перетинають молдовсько-український кордон та попередить правопорушення митного законодавства як України, так і Молдови. Адже люди мають право знати інформацію, що стосується особливостей і правил, які діють на пунктах пропуску двох країн. Законодавчі норми тут подано у легкій та доступній формі. Це видання - крок до демократії, наближення до сервісних норм ЄС, спосіб протидії корупції і забезпечення «прозорості» кордонів», - зазначив, презентуючи видання для вінницьких, одеських та молдавських журналістів, керівник відділу комунікацій Місії ЄС в Україні Ронан Гоггін.

У кольоровому буклеті, виданому українською, російською, англійською та молдовською мовами, законодавчі норми щодо правил перетину митного кордону подано у легкій та доступній формі, а у разі потреби в екстреній допомозі чи консультації у пригоді стануть телефони «гарячих ліній» та адреси сайтів Міністерства доходів і зборів України, Митної служби Молдови, прикордонних служб України та Молдови.

На пункті пропуску «Могилів-Подільський-Отач» роздавали інформаційні буклети з правилами перетину молдовсько-українського кордону

Під час презентації представники інформаційно-комунікаційних підрозділів ГУ Міндоходів Вінницької та Одеської областей проінформували мас-медіа про вагомі зусилля Міністерства доходів і зборів України в напрямку інформування громадськості, в тому числі з питань митного законодавства та спрощення митних процедур. Зокрема, журналісти дізналися, що суспільній обізнаності сприяють не лише зростання інформацій в ЗМІ, а й суттєве інформаційне наповнення вебпорталу Міндоходів та демонстрація інформаційних відеороликів в Центрах обслуговування платників податків та митних пунктах. Один із таких відеороликів трьома мовами інформує про переміщення товарів та предметів громадянами за межі території України.

На пункті пропуску «Могилів-Подільський-Отач» роздавали інформаційні буклети з правилами перетину молдовсько-українського кордону

Перші примірники переданого від EUBAM буклету отримали водії автівок, що рухались з Молдови до Могилів-Подільского та жителі населених пунктів, які перетинають кордон пішохідним переходом через міст на р.Дністер.

Також учасники прес-туру мали нагоду ознайомитись з роботою Митного посту „Дністер” Вінницької митниці, на власні очі переконатися в оперативності проходження митних процедур. У Головному управлінні Міндоходів України у Вінницькій області відзначили актуальність такої допомоги ЄС, адже транспортний та пасажиропотік через митні пости щороку зростає, а створення сприятливих умов для бізнесу та громадян, які перетинають кордон, та прискорення митних процедур одне із першочергових завдань органів Міндоходів.



Переглядів: 7437
Поширень: 0