Під час засідання в облдержадміністрації губернатор Іван Мовчан відзначив окремі райони, з яких решта має брати приклад.

- Попри те, що у всіх сільських населених пунктах області затверджені схеми вивезення сміття, сьогодні звалища можна побачити практично на території кожної сільської і селищної ради, на узбіччях доріг, лісосмугах, створюючи великі проблеми і для екології, і для людей, - зазначив губернатор Іван Мовчан.

- Лише у кількох районах — Тростянецькому, Калинівському, Крижопільському, Хмільницькому, Бершадському і у Вінниці забезпечена ліквідація санкціонованих сміттєзвалищ, у інших районах і містах досі не вирішена ця проблема. Структура сміття сьогодні зовсім інша, на відміну від того, що було 20 років тому. Нам необхідно формувати сучасні полігони для сміття і обсаджувати їх грабами — дерева за п\'ять років створять зелену загорожу, яка стане захисною смугою для людей.

За словами Романа Аксельрода, заступника голови облдержадміністрації, у найгіршій екологічній ситуації через відкриті несанкціоновані звалища сьогодні перебувають Стрижавка, Сокілець, Ямпіль.

- Накопичення твердих побутових відходів (ТПВ. - авт.) є джерелом екологічної небезпеки і створюють негативний імідж Вінницькій області. Щорічно в області накопичується близько одного мільйона кубічних метрів ТПВ на 696 організованих звалищах, - зауважив Роман Аксельрод. - Позитивним зрушенням є побудова полігонів для сміття у Барському, Крижопільському районах, готується до відкриття полігон у Калинівці, триває будівництво у Муровано-Куриловецькому районі.



Переглядів: 4432
Поширень: 0