В міліцію звернувся представник відомої німецької фірми, яка займається селекцією та виробництвом нових високоврожайних гібридів ріпаку, з заявою про те, що на аграрний ринок Вінниччини надходить сумнівне насіння гібриду ріпаку, марковане їх торговим знаком.

Інформацію взялися перевіряти співробітники Управління боротьби з економічною злочинністю. Правоохоронці встановили, що посадові особи однієї з агрофірм Тростянецького району в складських приміщеннях організували незаконне фасування ріпаку під відомою німецькою торговою маркою та реалізовували його на території області.

насіння ріпаку

Слідчим управління було відкрито кримінальне провадження відповідно до ч.3 ст.229 КК України (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару).

За словами начальника УДСБЕЗ УМВС підполковника міліції Івана Наумова, під час проведення обшуків в орендованих агрофірмою приміщеннях міліціонери виявили 150 мішків контрафактної продукції на суму близько 230 тисяч гривень.

Також було вилучено оргтехніку та бухгалтерські документи, які свідчать про реалізацію підприємством у поточному році фальсифікованого насіння гібриду на суму понад 500 тис. грн.

насіння ріпаку

Сумнівна продукція реалізовувалась сільськогосподарським підприємствам Вінницької області, які за 10 кг «елітного» насіння платили близько півтори тисячі гривень, сподіваючись на солідний урожай.
Наразі триває слідство.

Такий злочин карається штрафом від десяти тисяч до п\'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого та з конфіскацією і знищенням відповідної продукції та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для її виготовлення.



Переглядів: 2911
Поширень: 0