Днями у Козятинському районі відбулась зустріч керівництва Головного управління Міндоходів з представниками бізнес-середовища Вінниччини. Майже 200 підприємців з усієї області мали нагоду поспілкуватись з начальником Головного управління Міндоходів області Іриною Зленко, її заступниками, начальником Вінницької митниці Геннадієм Федиком, почути про перспективи співпраці бізнесу з органами Міндоходів та місцевими органами влади, висловити свої побажання та пропозиції.

«Сьогодні докорінно змінено принципи, за якими працює Міністерство. Вони прості і зрозумілі – зазначила у своєму виступі Ірина Зленко. - Ми сприймаємо громадян і бізнес як наших партнерів, цінуємо і поважаємо їх. Ми довіряємо громадянам і бізнесу та вважаємо, що більшість працює чесно».

у Козятинському районі відбулась зустріч керівництва Головного управління Міндоходів з представниками бізнес-середовища Вінниччини

Втілення у практику стратегічних завдань позитивно впливає на ділову активність нашого регіону. Сьогодні на Вінниччині близько 96 відсотків надходжень – це добровільно задекларовані суми. Понад 3,5 мільярди гривень податкових і митних платежів надійшло за січень-серпень нинішнього року. Це на 160 мільйонів гривень більше, ніж минулоріч. Найбільший приріст надходжень по єдиному податку – на 43 мільйони гривень більше минулорічного показника. Місцеві бюджети переважно наповнюються за рахунок податків на доходи фізосіб та земельного податку. По всіх зафіксовано збільшення надходжень. Успішне наповнення казни дозволило збільшити витрати для територіальних громад Вінниччини. Місцеві ради отримали на фінансування витрат 1,6 мільярдів гривень. Ця сума перевищує минулорічну на 162,5 мільйони гривень.

у Козятинському районі відбулась зустріч керівництва Головного управління Міндоходів з представниками бізнес-середовища Вінниччини

Позитивно оцінюють нинішній стратегічний курс Міністерства й представники бізнесу регіону. Володимир Семенюк – генеральний директор ТОВ «Аграна Фрут Україна» серед позитивів відзначив, що завдяки введенню електронного документообігу відбулось суттєве зменшення тривалості оформлення податкових та митних процедур. Ірина Машталір - фінансовий директор ТОВ «Барлінек-Інвест» наголосила на зручності та ефективності процесу автоматичного відшкодування ПДВ завдяки можливості контролю ситуації з контрагентами. Окрім цього вона підкреслила, що іноземні партнери по бізнесу з розумінням сприйняли впровадження в Україні системи трансфертного ціноутворення, адже це є практикою світового бізнесу. Генеральний директор ТОВ «Жежелівський каолін» Ірина Коваленко зауважила, що наразі в Міндоходів створено найкращі умови спілкування з бізнесом і запропонувала поширити цей досвід на інші контролюючі органи.

Підсумовуючи зустріч, начальник Головного управління Міндоходів області висловила сподівання, що всі зусилля Міністерства, спрямовані на створення сприятливих умов для захисту інтересів чесних підприємців та інвесторів, налагодження дійсно партнерських відносини з бізнесом, й надалі матимуть позитивний резонанс.



Переглядів: 3300
Поширень: 0