Протягом 4-6 жовтня на Вінниччині перебувала делегація з регіону Нормандія Франції. У складі делегації: мер міста Рюгль Мішель Десартр, мер міста Сент Антуан Жіль Алан, директор департаменту з міжнародного співробітництва мерії м.Рюгль Алан Абаді, експерт сфери туризму Марі-Франс Алан та президент Франко-Української Асоціації в Парижі, директор Української школи мистецтв при культурно-інформаційному центрі Посольства України у Франції Олена Місталь.

До Вінниці прибула делегація з Нормандії

Мери зазначених міст також представляють Асоціацію 16-ти міст Нормандії, відтак метою їхнього візиту є налагодження, насамперед, адміністративних контактів на рівні територіальних громад, місцевих організацій і установ.

Вінниччина налагоджує контакти вже з другим регіоном Франції

У реалізації цієї мети гостям допомагатиме обласний осередок МГО «Україна-Польща-Німеччина», який, власне, і організував візит французів на Вінниччину.

У перший день перебування в Україні делегація зустрілася з головою обласної Ради, головою Єврорегіону «Дністер» Сергієм Татусяком. Він наголосив, що даний візит європейців є дуже важливим для області, принаймні, з двох причин. По-перше, це прояв підтримки українського прагнення до Асоціації з ЄС, по-друге, це вираз того, що Україна цікава Франції. 

С.Татусяк повідомив гостям, що Нормандія – це другий регіон Франції, з яким Вінниччина встановила дружні зв’язки.

– У регіоні Бретань ми маємо угоди на рівні «село-комуна», але ведемо активну роботу щодо підписання угоди про співпрацю на рівні «область-регіон», – поінформував голова.

Мер м.Сент Антуан Жіль Алан зауважив, що Вінниччина і Нормандія схожі між собою природним і господарським потенціалом – Нормандія також аграрний регіон. Тому, крім адміністративних, культурних і освітніх зв’язків, з яких гості планують почати співпрацю з вінничанами, у перспективі можливі економічні контакти.

– У наших із вами зв’язках також зацікавлений сенатор від регіону Нормандія. У сенаті він відповідає за міжнародні відносини та є президентом організації «Франція-Україна». Наступного разу він особисто приїде до Вінниці, – повідомив Жіль Алан.

До Вінниці прибула делегація з Нормандії

Від імені делегації та керівництва Асоціації 16-ти міст мсьє Алан запросив вінничан до Нормандії, висловивши бажання бачити їх у себе в гостях ще цього року. На доказ привітності французи вручили Сергію Татусяку диплом Першої українсько-французької регіональної зустрічі від імені Президента Асоціації міст та медаль членства у місті Рюгль.

Протягом 4-6 жовтня делегація відвідала 11 територіальних громад Вінниччини: міста Вінниця, Хмільник, Жмеринка, Могилів-Подільський, Немирів, Тульчин, Ямпіль; селища Браїлів і Вендичани; села Лядово і Буша.



Переглядів: 3777
Поширень: 0