Отримана оперативна інформація про діяльність наркоторговців була взята в розробку та успішно реалізована. Працівники міліції декілька місяців документували діяльність злочинної групи, до складу якої входило п’ятеро осіб. Наркоторговці збували наркозілля на території Вінниччини, Київської та Одеської областей.

У членів групи були розподілені обов’язки – троє з них займалися вирощенням, виготовленням та збутом наркотичного зілля, двоє – охороняли посіви.

Працівники міліції затримали злочинну групу, яка займалась вирощуванням та збутом марихуани

Працівники міліції провели дві оперативні закупівлі наркотиків у торговців. При затриманні один з них намагався втекти від оперативників на іномарці, однак після того, як міліціонер зробив попереджувальний постріл в повітря, відмовився від задуму тікати.

Одночасно затримували і інших учасників злочинної групи. Один із наркоторговців, озброєний рушницею, погрожував працівнику міліції, навівши зброю… Однак небезпечного злочинця затримали та одягли металеві браслети.

За словами начальника відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків В’ячеслава Карпенка, усі наркоторговці проживали на території Чечельницького району. 44-річний організатор злочинної оборудки раніше відбував покарання в місцях позбавлення волі за торгівлю наркотиками.

Звільнившись, знову взявся за старе. Він та троє спільників біля своїх помешкань вирощували коноплю з сортового насіння. За кожною рослиною був дбайливий догляд – зроблено систему поливу, рослини підживлювали, обробляли грунт. Торговці наркотиками розраховували на відповідний нарковрожай – рослини коноплі виросли триметрової висоти, які здаля нагадували ялинки.

Будинки організатора та його помічника були обладнані системою відеоспостереження, аби ніхто з сторонніх осіб не проник на територію.

Під час проведення обшуків працівники міліції виявили 130 культивованих рослин коноплі, у наркоторговців вилучили понад 15 кг висушеної готової до вживання марихуани. За цінами чорного ринку така кількість наркотиків коштувала близько 300 тисяч гривень.

Крім того, у торговців наркотиками вилучили прес для приготування марихуани, дві незареєстровані мисливські рушниці, які використовувалися для охорони наркопосівів, 3 іномарки та одну вантажівку.

Наразі зловмисники перебувають під арештом. Відкрито ряд кримінальних проваджень відповідно до ч. 2,3 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, сихотропних речовин або їх аналогів), ч.2 ст.310 (незаконний посів конопель) та ст.129 (погроза вбивством) КК України.

Зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.



Переглядів: 4314
Поширень: 0