Мобільні робочі групи Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України сьогодні, 7 жовтня, взялися перевірку, як розпочався і чи розпочався взагалі опалювальний сезон у регіонах України. На Вінниччині таку мобільну робочу групу очолює Оксана Анфілова.

- Вінниччина одна із перших областей, яка розпочала опалювальний сезон. У цьому році віце-прем’єр-міністра України Олександр Вілкул особисто контролює готовність регіонів до опалювального сезону. Саме за його дорученням у Мінрегіоні запроваджено щоденний моніторинг завершення робіт з підготовки житлово-комунального господарства до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2013- 2014 року, початку опалювального сезону, - розповіла Оксана Анфілова. - Питання завершення підготовки житлово-комунального господарства до стабільної роботи в осінньо-зимовий період та своєчасного початку опалювального сезону перебуває на постійному контролі в Міністерстві.

Загалом, ситуацією з теплопостачанням на Вінниччині Оксана Анфілова задоволена.

Водночас заступник голови обласної державної адміністрації Роман Аксельрод розповів, що поки певні проблеми з опаленням є у двох райцентрах області. І виникли вони, за словами заступника губернатора, через заборгованість.

- Опалювальний сезон у Вінницькій області розпочався раніше у зв’язку із погодними умовами, - пояснює Роман Аксельрод. - Перш за все ми підключили опалення у школи, дошкільні навчальні заклади і лікарні, а також установи соціального захисту. Могилів-Подільський район і місто підключилися пізніше, адже погодні умови їм це дозволяли. Проблемними залишається два міста - Жмеринка і Бар. У Жмеринці поки що без опалення залишаються чотири дитячих садочки, чотири школи і районна лікарня. Така ситуація пов’язана з тим, що вони не розрахувалися з боргами. У Барі проблеми із підключенням до тепла транспортного коледжу. На днях питання по опаленню у цих містах має вирішитися.



Переглядів: 2773
Поширень: 0