Таке переконання висловив голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан, заслуховуючи 7 жовтня звіт голови Хмільницької райдержадміністрації Олега Томашука за результатами роботи у ІІІ кварталі поточного року.

звіт голови Хмільницької райдержадміністрації Олега Томашука за результатами роботи у ІІІ кварталі поточного року

Доповідь за підсумками дев’ятимісячної діяльності керівник району розпочав із системи охорони здоров’я. Так, за інформацією голови РДА, протягом звітного періоду у медичних закладах району виконано робіт на суму 1,8 млн. гривень. У селах Качанівка та Порик здійснено капітальний ремонт лікарських амбулаторій, такі ж роботи завершуються і в амбулаторії села Лозна та ще 2 фельдшерських пунктах району.

Поточні ремонти з облаштуванням внутрішніх вбиралень проведено у 9 амбулаторіях, а із 17 ФАПів регіону внутрішні санвузли облаштовано в 16.

Як інформував Олег Томашук, у закладах охорони здоров’я первинної ланки вживаються заходи з енергозбереження, вирішується питання водопостачання. Крім того, тривають роботи з реконструкції пологового відділення центральної районної лікарні, на завершення яких виділено 775,7 тисяч гривень.

Звітуючи про розвиток освітньої галузі Хмільницького району, керівник РДА зазначив, що нині завершується реконструкція дитячого садка у селі Широка Гребля, проведено реорганізацію школи села Березна у навчально-виховний комплекс та завершено будівельно-монтажні роботи щодо реорганізації в НВК ще 3-х загальноосвітніх навчальних закладів району. Крім того, в регіоні завершено будівництво трьох спортивних об’єктів: футбольного поля в селі Скаржниці, спортивного майданчика у Мар’янівці та основи й огородження під спортмайданчик зі штучним покриттям у селі Уланів. Що ж стосується внутрішніх зручностей у навчальних закладах району, то, за словами Олега Томашука, із 43 шкіл внутрішніми вбиральнями обладнано 40 ЗНЗ.

Інформуючи про проведену роботу у сфері культури, очільник району зауважив, що у планах на звітний період було здійснення ремонтних робіт у 17 закладах культури на суму 2 млн. 420 тисяч гривень. На 9 об’єктах роботи розпочато у ІІІ кварталі поточного року. Крім того, для покращення матеріально-технічної бази закладів культури району придбано спеціальні меблі, сценічні костюми та музичні інструменти на загальну суму 224,2 тис. гривень.

Що ж стосується розвитку агропромислового комплексу Хмільницького регіону, то за інформацією Олега Томашука, в районі зібрано зернових на площі 23,4 тис. гектарів, валовий збір становить 103,3 тис. тонн. А під урожай 2014 року планується посіяти зернових на площі 42,8 тис. гектарів.

Працює район і над унормуванням відносин на ринку молока. Протягом поточного року створено 16 молокоприймальних пунктів, 4 з них – у ІІІ кварталі. Відтак, на сьогодні в районі діє 44 пункти прийому молока.

Значний обсяг робіт проведено і у сфері благоустрою населених пунктів Хмільницького району. Як повідомив керівник РДА, у 4 селах регіону здійснено обвалування сміттєзвалищ та їх пошарову пересипку ґрунтом.

У селах Кривошиї, Сьомаки, Березна, Широка Гребля та Вишенька проводиться капітальний ремонт вулиць, а в Крижанівці, Слободі Кустовецькій та Осичній реалізується ІІ черга проекту по будівництву водогону до будинків громадян загальною протяжністю 7 км. Водночас завершується газифікація населених пунктів району.

Не залишилась осторонь районна влада і в питанні створення центру адміністративних послуг у місті Хмільник: на зазначені цілі з районного бюджету виділено кошти в сумі 100 тисяч гривень для надання субвенції міській раді.

Заслухавши коментарі керівників обласних управлінь та служб щодо проведеної в районі роботи, голова облдержадміністрації Іван Мовчан висловив подяку керівникам Хмільницького регіону за свідому позицію та чітку й послідовну роботу з виконання визначених завдань. А також вкотре наголосив, що тільки той формат роботи, який передбачає системність підходу, мобілізацію ресурсу й активну позицію кожного, може дати результат.



Переглядів: 3025
Поширень: 0