Про роботу за 9 місяців року звітував голова Козятинської районної державної адміністрації Олексій Лавренюк.

Значні досягнення району у модернізації медичної галузі. Районна влада отримала завдання відремонтувати цього року 2 амбулаторії і 53 ФАПи, але взяла на себе підвищені зобов’язання – відремонтувати 12 амбулаторій і 58 ФАПів. За 9 місяців ремонтні роботим здійснено у 12 амбулаторіях і в 51 ФАПі. На момент звіту внутрішніми вбиральнями забезпечено всі 12 амбулаторій і 42 ФАПи (77% від загальної кількості закладів). 12 закладів підключено до водогонів.

Проведено ремонтні роботи і в окремих відділеннях ЦРЛ.

Коментуючи ситуацію, директор департаменту охорони здоров’я і курортів Лідія Діденко високо оцінила зроблене:
«На початку року не вірилося в те, що в районі буде відремонтовано стільки закладів. Тут була одна з найгірших в області матеріальних баз галузі. Але зроблено в закладах охорони здоров’я району дуже багато, на всі роботи освоєно 5 мільйонів 600 тисяч гривень».

Значна увага в районі приділяється дошкільній освіті, наголосив голова РДА. Дошкільні відділення цього року з’явилися у складі двох навчально-виховних комплексів. У селах, де немає дитсадків, у школах організовано підготовчу роботу з дітьми 5-річного віку.

Тривають ремонтні роботи в деяких загальноосвітніх навчальних закладах (роботи були призупинені через негоду).

Район запланував закупівлю одного шкільного автобуса власними силами. Два шкільні автобуси район отримав перед початком навчального року. За сприяння в їх отриманні Олексій Лавренюк подякував голові ОДА Івану Мовчану.

У деяких закладах освіти котельні переведено на альтернативні види палива. Крім того, старі газові котли замінюються на нові, більш ефективні.

У галузі культури динаміка робіт значна: якщо за 1 півріччя було відремонтовано 5 закладів, то тепер – 19.

Олексій Лавренюк повідомив і про те, що група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення встановила 58 фактів нелегальних трудових відносин і сприяла ліквідації порушень трудового законодавства у цих випадках.

У плані благоустрою у прибирання території в районі зроблено досить багато. Як зазначила начальник головного управління державної санітарної служби у Вінницькій області Валентина Зайцева, роботу на сміттєзвалищах в районі починали практично з нуля, тому обсяг робіт – чималий. Щоправда, кількість висадженого граба – недостатня, але ще є можливість виправити ситуацію під час осінньої екологічної акції.

Незважаючи на певні досягнення районної влади, керівники управлінь, департаментів і служб висловили чимало зауважень. Йшлося, зокрема, про зменшення поголів’я ВРХ (зокрема корів), недостатню роботу, спрямовану на підвищення заробітної плати, нерівномірні і недостатні темпи роботи в галузі культури.

Заслухавши коментарі, голова ОДА Іван Мовчан порадив козятинському керівнику поїхати «на навчання» в сусідній Калинівський район. Одна з причин недоліків у роботі, на думку Івана Мовчана, – недостатня співпраця з районною радою. Найбільш успішні райони, підкреслив керівник області, досягають високих результатів у виконанні ініціатив Президента України і завдань обласної влади саме завдяки мобілізації всіх ресурсів і конструктивній співпраці виконавчої влади, депутатського корпусу і громади району.



Переглядів: 2901
Поширень: 0