У школах міста Бершаді та селища Флорино стартував «Зелений проект», ініційований депутатом обласної ради Олексієм Порошенком.

У школах міста Бершаді стартував  «Зелений проект» по сортуванню сміття ініційований Олексієм Порошенко

Перші методичні навчання відбулися із вчителями навчальних закладів. Автор унікальної методичної розробки вчителька стрижавської школи-ліцею (Вінницький район) Лариса Степанець ділилася своїми розробками із вчителям під час семінару. Вже незабаром учням районного центру буде запропоновано взяти безпосередню участь у проекті. Передбачено, що у кожній школі будуть встановлені контейнери для сортування твердих побутових відходів (пластик та папір). Між класами, а згодом і навчальними закладами, відбудуться тематичні конкурси. Цей проект підтримали представники соціально-відповідального бізнесу. «Подільська Січ» зобов’язалася вчасно вивозити зібрані учнями відходи та й ще сплачувати за них гроші.

Згідно статистичних даних, сьогодні від 5 до 7% території України складають смітники. На жаль, більшість із нас байдуже ставиться до проблем екології та навколишнього середовища та відповідального поводження із твердими побутовими відходами. Як приклад: отрутохімікати, які досьогодні зберігалися на зруйнованих складах у бершадських селах Бирлівка та Мала Киріївка. – зазначив депутат Вінницької обласної ради Олексій Порошенко, беручу безпосередню участь разом із вчителями в тренінгу. – Україна взяла курс на євроінтеграцію, і, сподіваюсь, підпише угоду про асоціацію із ЄС. Тому всі ми маємо покроково впроваджувати ті стандарти, які є традиційними на заході. Сподіваюсь, що реалізація бершадського проекту дасть поштовх для початку подібних заходів у навчальних закладах Вінниччини.

Авторка «Зеленого проекту» Лариса Степанець, проводячи навчання вчителів наголосила:

Унікальність цього «Зеленого проекту» полягає у тому, що школярі самі стають ініціаторами різноманітних заходів. А маючи чітку мотивацію до сортування сміття, визначають, на що підуть зароблені під час збору і сортування второвини кошти: чи на тенісний стіл для занять під час перерви, чи на інше спортивне обладнання для школи, чи на призи для найбільш активних учасників.

Ініціативу депутата підтримали в районному управлінні освіти. Адже за словами заступника керівника районного відділу освіти Аделі Філімонової, питання екології та навчання відповідальному поводженню із відходами – має розпочинатися із дітей. І саме вони вже зможуть передати свої набуті знання батькам.

Самі ж школярі у Флорино говорять, що готові до участі в проекті і покажуть найкращі результати.



Переглядів: 4850
Поширень: 0