На цьому 9 жовтня наголосив голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан, заслуховуючи звіт керівника Чечельницького району Миколи Качинського за результатами роботи протягом 9 місяців поточного року.

Звіт голови Чечельницького району за 9 місяців роботи

Так, згідно з поданими до Пенсійного фонду звітами за липень 2013 року, в районі працює 10 підприємств, які не дотримуються нарахування мінімальної заробітної плати. Як результат – практично кожен 5 працівник Чечельницького регіону отримує заробітну плату нижче законодавчо встановленого рівня. Тож голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан доручив керівництву району мобілізувати роботу по забезпеченню належного рівня оплати праці мешканців регіону.

Доповідаючи про стан справ в агропромисловому комплексі, голова РДА Микола Качинський відзначив збільшення валового виробництва молока. За його словами, в районі функціонує 22 молокоприймальні пункти, крім того, здійснюються роботи з реконструкції приміщення для 150 голів молодняку ВРХ в агрофірмі «Вербка».

За інформацією очільника району, в регіоні триває збір пізніх сільськогосподарських культур та розпочато посів озимих. Протягом року введено в дію сушарку на соломі в селі Куренівка, заплановано будівництво та введення в експлуатацію ще двох зерносушарок - в агрофірмі «Ольгопіль та ТОВ «Чечель-Біоленд». Окрім того, АФ «Ольгопіль» реалізується інвестиційний проект по будівництву елеватора потужністю 15 тис. тонн.

Коментуючи ситуацію по галузі, перший заступник директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Валентина Кирилюк відзначила низький рівень вартості укладених соціальних угод на 1 га сільськогосподарських угідь, а також рекомендувала керівництву району посилити заходи щодо збільшення поголів’я ВРХ.

Що стосується системи охорони здоров’я, то, за словами Миколи Качинського, завдання щодо ремонту медичних закладів первинної ланки виконано на 90 %. Нині завершуються роботи з облаштування нової амбулаторії в селі Червона Гребля, такі ж заходи розпочато в селі Каташин. А за інформацією директора обласного департаменту охорони здоров’я та курортів Лідії Діденко, рівень забезпечення внутрішніми вбиральнями медичних закладів району становить 95 % - по лікарських амбулаторіях та 42 % - по ФАПах.

Протягом звітного періоду також проведено поточні ремонти терапевтичного, дитячого, гінекологічного та поліклінічного відділень центральної районної лікарні. А агрофірмою «Ольгопіль» здійснено капітальний ремонт інфекційного відділення закладу.
Ведучи мову про освітню галузь, голова райдержадміністрації інформував, що нині тривають роботи з відновлення дитячого садка у селі Бритавка, а до кінця року такі ж роботи планується завершити і в ДНЗ села Червона Гребля.

Крім того, в закладах освіти району вживаються заходи з енергозбереження. Так, здійснено заміну котлів у Любомирській та Берізецькій школах, на що використано 72,3 тисячі гривень бюджетних та близько 14 тисяч гривень позабюджетних коштів. Завершено будівництво приміщення котельні Стратіївського НВК І – ІІІ ст. та монтаж внутрішньої системи опалення у Жабокрицькій школі.
Що ж стосується облаштування внутрішніх зручностей, то такі вбиральні наявні в 11 школах району (а це 64,7% від загальної кількості), ще в 6-ти їх облаштування завершується.

На здійснення ремонтних робіт у закладах культури Чечельницького регіону за звітний період використано 231тисячу гривень. На 38,5 тисяч гривень проведено ремонти пам’ятників. Розпочато роботи з ремонту фасаду дитячої музичної школи. Проте використаний ресурс є недостатнім для приведення до належного стану галузевих об’єктів, а тому голова облдержадміністрації Іван Мовчан доручив активізувати роботу по залученню коштів на заклади культури, адже за цим показником Чечельницький район значно поступається іншим регіонам області.

Інформуючи про виконання завдань у сфері благоустрою, Микола Качинський зазначив, що для впорядкування та обвалування сміттєзвалищ району протягом 9 місяців 2013 року сільськими та селищною радою використано 87,8 тис. гривень. На всіх під’їзних шляхах здійснено грейдерування.
Вживаються заходи і з благоустрою Чечельника: у ІІІ кварталі побудовано спортивний майданчик у центрі селища та облаштовано зону відпочинку. Також розроблено проект покращення зовнішнього вигляду Центрального парку райцентру та вулиць Жовтнева і Карла Маркса.

Ведуться роботи і з реалізації завдань у сфері житлового будівництва та облаштування центру надання адміністративних послуг.
Підсумовуючи засідання, голова облдержадміністрації Іван Мовчан вкотре наголосив на необхідності мобілізації усіх ресурсів задля реалізації соціальних ініціатив Президента України та вирішення нагальних проблем територіальних громад регіону.



Переглядів: 3776
Поширень: 0