9 жовтня о 11:30 немирівським рятувальникам надійшло повідомлення про те, що під час збирання грибів у лісі за селом Дубмаслівка було виявлено бронебійний артилерійський снаряд 76 мм часів Другої Світої війни.

Тієї ж доби о 13:20 на пункт зв’язку державної пожежно-рятувальної частини №17 смт Вороновиця надійшло повідомлення про те, що під час земляних робіт на території церкви с. Кордишівка було виявлено вибухонебезпечний предмет. Прибувши на місце надзвичайної події, піротехнічна група ідентифікувала його як артилерійський снаряд діаметром 76 мм.

Ще одне повідомлення із виявлення вибухонебезпечних предметів надійшло на пункт зв’язку державної пожежно-рятувальної частини №27 смт Піщанка. Як з’ясувалося, під час проведення оперативних міроприємств працівниками Держприкордонслужби відділу «Болган» на відкритій території поза межами населеного пункту с. Студена було виявлено 50 гільз, 10 набоїв калібру 5,45 та два детонатори до артилерійських снарядів.

Місця виявлення небезпечних знахідок були огородженні та взяті під охорону міліції. 10 жовтня вибухонебезпечні предмети знищені групою піротехнічних робіт УДСНС у Вінницькій області.

Рятувальники нагадують, що при виявленні вибухонебезпечних предметів необхідно зателефонувати за номером «101». Ні в якому разі не можна чіпати підозрілі знахідки, адже це може призвести до трагічних наслідків.



Переглядів: 2604
Поширень: 0